Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Fondurilor Europene, loc pentru înalți funcționari cu bube-n cap. Azi: Liliana Anghel
Ministerul Fondurilor Europene, loc pentru înalți funcționari cu bube-n cap. Azi: Liliana Anghel

Ministerul Fondurilor Europene, loc pentru înalți funcționari cu bube-n cap. Azi: Liliana Anghel

Bătălia pentru prăduirea banilor europeni pe care România trebuie să-i primească de la UE pentru redresarea economică post-pandemie, a început aprig de tot.

Aşa cum hienele se strâng imediat în haită atunci când simt miros de cadavru, aşa şi prăduitorii de bani europeni se adună în haită acum, când au simţit mirosul de euro, anunţat de preşedintele Iohannis: „Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare”.

Panseul lui Ioan Boloş

Etapa următoare, anunţată de preşedinte, înseamnă prăduirea banilor. Iar principalul instrument este, cum altcumva, Ministerul Fondurilor Europene. Unde bătălia se duce pe toate planurile. Tactica este una simplă. Aducerea de oameni compromişi sau slab pregătiţi profesional, care, punând mâna pe funcţiile înalte, cu lefuri grase, sunt gata să facă orice compromis, chiar ilegalităţi, pentru a şi le menţine.

Adică, executanţi docili, care fac ce li se spune fără să crâcneacsă. Dl ministru Ioan Marcel Boloș, care când a fost numit în fruntea ministerului a declarat: „Dedic în totalitate acest mandat beneficiarilor și proiectelor”, zilele trecute, de faţă cu mai mulţi martori, a mai scăpat ceva pe gaura gurii: „Trebuie aduşi imediat oameni slab pregătiţi, care pot fi manipulaţi”!

De altfel, putem spune că acest panseu, ministrul Boloş l-a lăsat cu limbă de moarte. De moarte ca ministru. Pentru că nu-l mai interesează ministerul, şi-a făcut deja damblaua şi şi-a trecut funcţia în cartea de muncă. Ar vrea acum să se tragă înapoi la Oradea, că tot e unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară.

Tactica pe care o aplică este una corectă. Pentru că un război, mai ales pe atât de mulţi bani, se duce cu soldaţi disciplinaţi, care să execute, nu să discute sau să înceapă să gândească.

Iar gaşca asta de şantajabili şi incompetenţi a început să se adune la conducerea Ministerului Fondurilor Europene.

Pe funcţia lui Boloş se bat mai multe persoane. Cea care are cele mai mari şanse de izbândă este actualul secretar de stat din minister, Liliana Anghel. Dacă s-ar întâmpla ca doamna Liliana Anghel să devină ministru, am putea spune că zicala românească: „Peştele de la cap se împute” se poate foarte bine aplica şi internaţional, la fondurile europene.

„Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai incompatibilă din ţară?”

Într-o dimineaţă, pe când se trezise şi se uita în oglindă ca să se fardeze, Liliana Anghel a avut o surprinză. Era în dimineaţa de 12 decembrie 2019. Cu o zi înainte fusese numită de către Ludovic Orban secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Numai că în acea primă dimineaţă de ocupare a funcţiei, doamna Liliana secretar de stat la fonduri europene se uita în oglindă şi o vedea pe doamna Liliana, acţionar la o firmă de consultanţă pentru fonduri europene. Ce ciudăţenie. Să te uiţi în oglindă, să te vezi pe tine, dar de fapt să vezi pe altcineva. Pentru că dacă nu ar fi văzut pe altcineva în oglindă, dacă doamna Liliana secretar de stat, o vedea tot pe aceeaşi doamnă Liliana, dar acţionar la firma de consultanţă, e belea. Se cheamă incompatibilitate , se cercetează de către ANI şi se poate lăsa cu puşcărie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: