Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Educației lansează de 1 Decembrie 2018 un concurs care începe peste alte două zile
Ministerul Educației lansează de 1 Decembrie 2018 un concurs care începe peste alte două zile

Ministerul Educației lansează de 1 Decembrie 2018 un concurs care începe peste alte două zile

Ministerul Educației Naționale lansează, cu prilejul Zilei Naționale de 1 Decembrie 2018, un concurs național de creativitate pentru elevi și studenți consacrat celebrării Centenarului Marii Uniri care “va lua startul luni, 3 decembrie 2018”, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

“Celebrarea Zilei Naționale constituie un moment semnificativ în afirmarea identității naționale, sentiment care cultivă respectul față de patrimoniul spiritual și material al României, integrat în valorile perene ale întregii lumi”, transmit reprezentanții instituției.

“Ministerul Educației Naționale lansează, cu prilejul Zilei Naționale de 1 Decembrie 2018, un concurs naționaladresat tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar, cu următoarele secțiuni: creație literară (versuri, proză, eseuri), arte vizuale și muzicale, creații media. Concursul este deschis și studenților din învățământul superior, domeniul arte vizuale, din cadrul a 18 universități din țară (care se pot înscrie la secțiunea aferentă). (…) Concursul cu tema ‘Recunoștință făuritorilor Marii Uniri’ presupune elaborarea unei lucrări originale, reprezentativă pentru viziunea autorului. Concurenții au libertatea de a-și alege formatul de prezentare”, informează Ministerul Educației.

Instituția anunță și că evenimentul prilejuit de celebrarea Zilei  Naționale va demara, de fapt, după ce aceasta va fi trecut, 2 zile mai târziu: “Concursul va lua startul luni, 3 decembrie 2018, sub semnul emoției și inspirației generate de sărbătoarea de 1 Decembrie, și se va finaliza în ultima zi de școală/cursuri din semestrul I al anului școlar în curs”.

“În învățământul preuniversitar, competiția se va desfășura pe niveluri de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal), sub coordonarea cadrelor didactice de specialitate. În vacanța intersemestrială (2-10 februarie 2019), la nivelul fiecărui inspectorat școlar, vor fi selectate cele mai reușite lucrări ale preșcolarilor și elevilor din fiecare județ. În desemnarea premianților, ponderea cea mai mare o va avea originalitatea creației”, spune Ministerul în același comunicat de presă. Câștigătorii urmează sp fie mediatizați și vor primi premii, Medalia Centenar și o diplomă de excelență.