Ministerul Apărării din Israel a comunicat miercuri că acordul cu instituţia militară greacă a fost semnat electronic, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Defencenews.com

În baza înţelegerii, Israelul îi închiriază Ministerului grec al Apărării, pentru trei ani, sistemul UAV Heron, realizat de Israel Aerospace Industries.

Sistemul, care este folosit în special de forţele navale este echipat cu diferiţi senzori pentru activităţi pe timp de zi şi noapte, radare marine şi sisteme de comunicaţii prin satelit, putând avea o încărcătură de 250 kg.

Heron este un avion fără pilot (unmanned aerial vehicle – UAV), din categoria Medium Altitude Long Endurance (MALE) – zboară la altitudini medii, în jur de 10 km, având o anduranţă mare, de aproximativ 52 de ore.

„Sperăm să semnăm viitoare acorduri cu Grecia, dar şi cu alte ţări partenere din Europa”, a spus Yair Kulas, şeful Direcţiei Cooperare Internaţională în domeniul Apărării.

După ce trec cei trei ani din contract, Grecia are posibilitatea să cumpere sistemele Heron . Heron este unul dintre cele mai populare sisteme, care, adunat au peste 1,8 milioane de zbor în cele 50 de locații paertenere din lume.

Ratele de la Heron vor include și o configurația maritimă unică care este echipată cu senzori și aparatură de comunicare menită să supravegheze apele teritoriale ale Greciei.