Un nou incident între un grup de autointitulați activiști de mediu și polițiști, de această dată locali, a încins lumea Internetului ieri, mai ales că a fost postat un filmuleț în care un tânăr susține că amicul său, întins pe asfalt, a fost împușcat de trei ori cu gloanțe de cauciuc. În această filmare, apare și un polițișt local care scoate pistolul și încearcă să someze mai multe persoane în mijlocul unei încăierări. EVZ punctează pe scurt minciunile și faptele reale ale acestui incident.


FOTO: Ancheta balistică va stabili dacă polițiștii locali au tras în scandalagiii din Centru Vechi. Cert este că nu a fost o execuție cu pistolul la tâmplă1. Victima a fost împușcată de trei ori cu pistolul ținut la tâmplă. Tânărul care era întins pe asfaltul străzii Artur Verona a ajuns la spital într-o stare bună de sănătate. Are traumatisme minore la cap”, a declarat un medic, citat de ProTV. „Dacă ar fi fost împușcat de trei ori cu pistolul Glock cu gloanțe de cauciuc, ținut la tâmplă, probabil nu ar mai fi fost în viață”, a clarificat un expert. Rezultatul: Nu a fost o execuție cu pistolul la tâmplă.

2. Nu s-a tras cu pistolul. Reprezentanții Poliției Locale Sector 1 susțin că nu s-a folosit armamentul din dotare. Astăzi, raportul balistic va confirma sau nu această teorie. Până atunci, martori neutri au relatat că polițiștul local a tras o dată după ce a fost agresat verbal și s-a aruncat cu o sticlă. De altfel, acesta a ajuns la spital cu o plagă frontală. Rezultatul: Martori neutri susțin că s-a tras măcar o dată, raportul balistic va stabili definitiv adevărul.

3. S-a tras după ce activiștii au susținut oprirea tăierilor de păduri. Tot martori neutri susțin că incidentul a început de la o banală legitimare solicitată unui grup de petrecăreți. Tinerii au refuzat, polițiștii au replicat verbal dur, iar din grupul de activiști s-a aruncat cu o sticlă spre agenți. Unul a fost lovit în cap, moment în care s-a scos pistolul. Rezultatul: Bătaia nu a pornit de la vreo cauză ecologistă, ci de la teribilism.

4. Poliția locală a replicat corect. Reprezentanții Poliției Locale au declarat „la cald”, după incident, că s-a acționat ca la carte, colegii fiind într- un pericol major. După cum se vede pe înregistrările video, unul dintre polițiștii locali scoate pistolul, deși acesta nu se află într-o situație care să ceară această măsură radicală. Rezultatul: S-a apelat pripit la arme.

„Activiștii s-au certat și cu un ministru

Politiștii Sectiei 1, acolo unde au ajuns la audieri atât victimele, cât și polițiștii locali, fac cercetări pentru ultraj, dar și pentru purtarea abuzivă a oamenilor legii. Din informațiile oferite de anchetatori, reiese că tinerii implicați în incident sunt aceiași care au atacat și mașina fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu (foto), în urmă cu doi ani. Și acest episod a avut loc tot în Centrul Vechi al Capitalei. În octombrie 2013, potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului in care se afla fostul ministru Daniel Barbu a fost spartă de o persoană, care s-a urcat pe mașină și a lovit geamul cu pumnul.

Te-ar putea interesa și: