Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi a căzut, ieri, victimă exploziei unei mașini capcană, în timp ce afla într-o misiune de patrulare, în apropiere de Green Zone din Kabul, capitala Afganistanului. Decesul militarului român a survenit în jurul orei 11.40, ora României.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10.10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi.

Atacul a fost revendicat de militanţii talibani şi s-a soldat cu cel puţin 10 morţi şi 42 de răniţi. În aceeași zonă, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, a avut loc atentatul soldat cu 16 morţi şi peste 100 de răniţi, în care şi-a pierdut viaţa şi un diplomat român, iar un altul a fost grav rănit.

Ciprian-Ştefan Polschi era şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Te-ar putea interesa și: