Evenimentul Zilei > Actualitate > Militar român dintr-o structură NATO, testat pozitiv
Militar român dintr-o structură NATO, testat pozitiv

Militar român dintr-o structură NATO, testat pozitiv

Un militar român care face parte din Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a fost internat de urgență la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din București.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic (NAC) și se află sub comanda operațională (a Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR). Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comandamentului, starea militarului este bună.

”În data de 24 martie 2020, un militar român din Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. La nivelul comandamentului au fost luate de urgență toate măsurile necesare, fiind aplicată procedura elaborată pentru acest tip de situație.

Militarul este, la acest moment, internat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș”, unde se află în stare bună. Până la acest moment a fost deja efectuată ancheta epidemiologică, iar toate recomandările rezultate în urma acesteia au fost implementate imediat.

De asemenea, personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est respectă strict constrângerile și limitările stabilite de autoritățile române pentru limitarea răspândirii bolii. În plus, pentru a asigura cât mai mult protecția personalului și a familiilor acestora, la nivelul comandamentului vor continua să fie luate toate măsurile de precauție, păstrând-se în același timp un nivel de reacție și vigilență corespunzător”, transmit oficialii pe pagina de Facebook a Comandamentului.

Sursa foto: Facebook / Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE