Evenimentul Zilei > Actualitate > Militar mort la Brăila! S-a electrocutat și nu a avut nicio șansă
Militar mort la Brăila! S-a electrocutat și nu a avut nicio șansă

Militar mort la Brăila! S-a electrocutat și nu a avut nicio șansă

Un caporal de la o unitate din Brăila a fost găsit decedat, concluziile polițiștilor fiind că acesta s-a electrocutat accidental.

Încă nu este clar modul în care a murit caporalul Marius Florea de la Regimentul 528 ISR ”Vlad Țepeș”. Din primele concluzii ale polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Brăila, caporalul Florea a fost găsit mort, fiind suspectat de faptul că a atins un fir de curent, care nu era izolat corespunzător.

Și conducerea unității militare unde era încadrat militarul a fost laconică în precizări, spunând doar că acesta a fost un angajat model. „Încadrat în unitate în anul 2010 pe funcția de cercetaș, iar ulterior în cadrul formațiunii de cazarmare a unității, militarul și-a îndeplinit întotdeauna obiectivele stabilite, fapt dovedit și de calificativele de foarte bine pe care le-a obținut de-a lungul scurtei sale cariere militare dar, din păcate, un accident a făcut ca acesta să dispară din rândul camarazilor cercetași brăileni”, susțin șefii unității militare.

Caporalul avea 29 de ani, era căsătorit și a fost plecat în Afganistan pentru o misiune. Acesta era căsătorit și nu avea copii.

Accidente de acest gen în armata română au mai existat. De exemplu, la finalul lunii noiembrie 2018, un militar, care era conductorul unui tanc s-a electrocutat mortal, după ce un angajat al CFR, din cadrul Stației CFR Alba Iulia a uitat să deconecteze linia de înaltă tensiune de la rețea. Militarul avea misiunea de a debarca mai multe tancuri, îmbarcate la bordul unui tren militar. ”Bărbatul a ieșit din tanc și a început să asambleze o antenă. În acel moment a atins firele de înaltă tensiune, s-a produs o flamă și o bubuitură iar bărbatul a căzut pe tanc. A fost aruncat ca o păpușă”, a declarat un alt martor ocular.

De la momentul respectiv și până în prezent procurorii nu au putut ajunge la o concluzie și la a găsi un vinovat pentru decesul unui militar, care a fost informată că linia de înaltă tensiune a fost deconectată.