Milionarul român care renunță la afaceri. Vrea să se pensioneze

Milionarul român care renunță la afaceri. Vrea să se pensioneze Sursa foto: Ioana Hotels/ Facebook

În luna februarie, milionarul Octavian Radu, cel care a fondat Diverta, s-a retras din sectorul distribuției de vinuri, renunțând la afacerea sa Vinexpert. Acum, el se retrage dintr-o altă afacerea, una în turism.

Prin urmare, Ioana Hotels, un hotel boutique de lux cu 5 stele din Sinaia, intră în portofoliul antreprenorului Andrei Ștefan, care mai gestionează și alte unități în aceeași stațiune montană.

Milionarul Octavian Radu își vinde afacerea din turism

De altfel, în anul 2022, milionarul, care a fost și fondatorul Diverta, și-a vândut afacerea pe doar 1 leu.

„Vreau să ies la pensie!”, a declarat pentru Profit.ro Octavian Radu.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul anului 2020, milionarul a achiziționat 51% din acțiunile hotelului de la omul de afaceri Narcis Zăvoianu. Tranzacția a inclus și preluarea restaurantului Forest, care face parte din complexul hotelier Sinaia.

Cu o istorie de peste zece ani, Ioana Hotels a fost inaugurat după o investiție inițială de 2,5 milioane de euro. Hotelul dispune de 23 de camere și apartamente și reprezintă prima unitate de cazare din stațiunea Valea Prahovei clasificată la categoria de cinci stele.

Milionarul Octavian Radu

Sursa foto: Octavian Claudiu Radu/ Facebook

Antreprenorul a ieșit și din afacerea cu vinuri

În luna februarie, milionarul Octavian Radu a finalizat procesul de ieșire și din compania distribuitoare Vinexpert, vânzând afacerea către Crush Distribution.

Crush Distribution este unul dintre principalii importatori de vinuri și băuturi alcoolice din România, cu o prezență în peste 1.000 de hoteluri și restaurante, precum și în 100 de magazine specializate, atât offline, cât și online.

În plus, deține și propriul său magazin de desfacere, Crush Wine Shop. Octavian Radu a intrat în acționariatul Vinexpert în 2021.

În 2022, el a transferat proprietatea lanțului de librării Diverta pentru suma simbolică de 1 leu, în condițiile în care aceasta se afla din nou în stare de insolvență.

Diverta

Sursa foto: Diverta/ Instagram

De asemenea, milionarul este implicat în diverse afaceri prin intermediul grupului său Octra Holding. Printre acestea se numără Flaro, TCE, Pink Post, Rimobi, Sistec, Bookster, Graziosa, Caro Toys, Verdena și Sunny Berry.