Evenimentul Zilei > International > Miliardarul EXCENTRIC Elon Musk: „Există șanse de 70% ca EU să merg pe Marte”
Miliardarul EXCENTRIC Elon Musk: „Există șanse de 70% ca EU să merg pe Marte”

Miliardarul EXCENTRIC Elon Musk: „Există șanse de 70% ca EU să merg pe Marte”

Miliardarul Elon Musk, în vârstă de 47 de ani, a declarat pentru Axios - HBO că vede o șansă de 70% în a călători cu o rachetă SpaceX pentru a cuceri Marte.

"Știu exact ce să fac", a spus el. "Vorbesc despre mutarea acolo."  Această predicție este respinsă şi fiind catalogată totodată ca o fantezie de către unii experți. Dar Musk a spus că poate lua în considerare zborul în șapte ani, cu prețul unui  bilet de "aproximativ două sute de mii de dolari", potrivit axios.com

Musk a respins orice obiecție că o excursie pe Marte ar putea fi o ieșire pentru cei bogați sau  pentru problemele de pe această planetă. "Probabilitatea de a muri pe Marte este mult mai mare decât pe Pământ". "Într-adevăr, publicitatea pentru a merge pe Marte ar fi ca publicitatea lui (Sir Ernest) Shackleton să meargă în Antarctica" la începutul secolului XX, spune el. "Va fi greu. Există o șansă bună de a muri, trecând într-un mic container dincolo de cosmos".

Musk a spus că nu va ezita să plece: "Există o mulțime de oameni care urcă munții. Oamenii mor tot timpul pe vârful Everestului. Îi place să facă acest lucru voi face  față provocării".

Cine este  Elon Reeve Musk

Miliardarul este de profesie inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american.  A co-fondat Zip2 împreună cu fratele său Kimbal Musk (1995), a înființat X.com (1999) – companie precursor al PayPal; a înființat SpaceX (2002) şi co-fondat Tesla Motors (2003). 

Este designer-ul conceptului de mijloc de transport de mare viteză Hyperloop (Hiperbucla), pe ale cărui documente de design Musk le-a făcut publice în 2013. În prezent, este Director General și Director Tehnic al SpaceX, DG și Director Arhitect al Tesla Motors, și Președintele CA al SolarCity. In anul 2018, Elon Musk a lansat maşina "Tesla Roadster" în spatiu cu ajutorul rachetei "Falcon Heavy" pentru a o testa, potrivit Wuikipedia.