Mike Tyson recunoaște că a participat la meciuri de box sub influența drogurilor: „Mă ajută să boxez mai bine. Nu simt pumnii. Mi se pare magic”

Mike Tyson recunoaște că a participat la meciuri de box sub influența drogurilor: „Mă ajută să boxez mai bine. Nu simt pumnii. Mi se pare magic” Sursa: Facebook/ Mike Tyson

Renumitul pugilist american, Mike Tyson, recunoaște faptul că a luptat sub influența drogurilor în meciul contra lui Roy Jones Jr, din 2020. Meciul de box s-a încheiat cu scor egal, fiind prima apariție în ring a sportivului american, după 15 ani de pauză.

Pe timpul partidei din noiembrie 2020 împotriva lui Roy Jones Jr, Mike Tyson nu a reușit să se impună, deși părea că domină meciul. Acum, celebrul pugilist spune că pumnii încasați în timpul acelui meci au fost amortizați de ciupercile halucinogene pe care le consumase.

Mike Tyson, consumator de ciuperci halucinogene, inclusiv înaintea unui meci de box

„Nu folosesc ciuperci halucinogene pentru a fugi de probleme. Mă ajută să mă antrenez și să boxez mai bine. Când mă lupt sub influența lor, nu simt pumnii. Mi se pare magic.

Ați văzut lupta contra lui Jones, nu? Consumasem ciuperci halucinogene chiar înainte. Dacă aș fi știut de existența lor în timpul carierei mele, nu aș fi luptat niciodată fără să le consum înainte. Asta și puțină marijuana. Să le numim droguri în adevăratul sens al cuvântului mi se pare ceva negativ”, declară Mike Tyson.

Ne puteți urmări și pe Google News

În sporturile de contact, psilocibina, substanța activă din conținutul ciupercilor halucinogene, este legală, conform Hotnews.ro.

Mike Tyson recunoscuse că a consumat marijuana înainte de meciul cu Roy Jones Jr

Mike Tyson a făcut declaraţiile după ce a finalizat opt runde împotriva lui Jones Jr. la Staples Center din Los Angeles, California, spunând reporterilor că a consumat marijuana înainte de meci.

„Absolut da… Ascultă, nu mă pot opri din fumat Am fumat… Trebuie doar să fumez, îmi pare rău. Sunt fumător … fumez în fiecare zi. Nu am încetat niciodată să fumez cannabis”,a declarat Tyson reporterilor, după prima sa luptă din ultimii 15 ani.

Tyson a spus că a încetat să mai folosească cocaină în urmă cu aproape trei ani, dar a continuat să fumeze marijuana

Asociația Voluntară Anti-Doping testase fiecare boxer înainte de luptă, dar marijuana nu este o substanță interzisă. Impresionantul meci de box de  s-a încheiat la egalitate.

„Nu are niciun efect asupra mea din punct de vedere negativ”, a subliniat boxerul, şi continuă: „Este doar ceea ce fac și cum sunt și cum voi muri. Nu există nicio explicație. Nu există început, nu există sfârșit … doar mă amorțește…”

Tyson s-a retras din box în 2005, după o pierdere devastatoare cu Peter McBride, dar de atunci s-a concentrat în industriei canabisului. Tyson a făcut cunoştinţă cu industria marijuanei în 2016 (cu Tyson Holistic Holdings), care vinde produse de marijuana, precum și tulpini, extracte și produse alimentare marijuana premium. De atunci a început să fie un avocat pentru eliminarea restricțiilor legate de droguri pentru sportivi.