Evenimentul Zilei > Sport > Anunțul momentului în sport. Mike Tyson revine în ring, la 54 de ani!
Anunțul momentului în sport. Mike Tyson revine în ring, la 54 de ani!

Anunțul momentului în sport. Mike Tyson revine în ring, la 54 de ani!

Legendarul pugilist american Mike Tyson și-a anunțat revenirea în ring, deși nu a mai boxat de 15 ani.

În vârstă de 54 de ani, Mike Tyosn este gata să facă show într-un meci demonstrativ împotriva lui Roy Jones Jr.

Anunțul revenirii sale în ring a suprins pe toată lumea, deși fostul mare sportiv nu a mai boxat de 15 ani.

Astfel, Mike Tyson și Roy Jones Jr (51 de ani) se vor întâlni pe 12 septembrie, la Los Angeles. Lupta va dura 8 runde și va fi una demonstrativă, cu toate că cei doi se vor lovi „pe bune”, pentru că va avea loc în California, sub egida California State Athletic Comission, așa că totul este cât se poate de oficial. Evenimentul va cuprinde și alte meciuri, plus concerte.

„Toată lumea care mă cunoaște știe că eu nu știu să ridic piciorul de pe accelerație. Eu știu doar un singur mod de a lupta și asta e”, a spus Tyson, potrivit publicației TMZ.

„Iron Mike” a afirmat că nu banii l-au determinat să revină în ring și a mărturisit că bursa lui de meci va fi folosită în scopuri caritabile pentru că el acum își dedică viața pentru a ajuta oamenii.

Mike Tyson a recunoscut că acum este o cu totul altă persoană, concentrată pe sănătate și filantropie, deși istoricul său este unul vast, având probleme cu consumul de droguri și de alcool. Marele campion a avut probleme și cu legea. În anii ’90, Tyson a executat o pedeapsă de trei ani pentru viol.

În 1986, la vârsta de 20 de ani, 4 luni şi 22 de zile, Tyson a devenit cel mai tânăr pugilist din istorie care cucereşte titlul mondial la categoria grea.

De cealaltă parte, Roy Jones Junior, în vârstă de 51 de ani, a fost campion mondial la categoriile mijlocie, supermijlocie, semigrea și grea.

Roy Jones Junior, fostul mare campion la 4 categorii de greutate, a spus că Tyson îl va vâna din prima secundă și va căuta knock out-ul caracteristic, însă nu se teme și știe că forma sa fizică este mult peste cea a lui Tyson.

În vremurile sale de glorie, Jones era recunoscut pentru viteza sa și pentru o tehnică incredibilă.

„Dacă nu ‘ucide’ repede, are probleme cu brațele. Dacă nu rezolvă repede, pielea lui îmi aparține. Știu ce înseamnă 8 runde, el o fi uitat. M-ați auzit?”, a spus Roy Jones.

Roy Jones Junior, în vârstă de 51 de ani, a fost campion mondial la categoriile mijlocie, supermijlocie, semigrea și grea. Ultima dată, americanul a luptat în februarie 2018, când l-a învins pe Scott Sigmon, însă a continuat să se antreneze constant. Roy Jones Junior are în palmares 66 de victorii, dintre care 47 prin KO și 9 înfrângeri, în vreme ce „Iron Mike” are în palmares 50 de victorii, dintre care 44 obținute înainte de limită și 6 înfrângeri.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: