Evenimentul Zilei > Actualitate > Mii de persoane, care ignoră Starea de Urgență, amendate de Poliția Română. Într-o singură zi
Mii de persoane, care ignoră Starea de Urgență, amendate de Poliția Română. Într-o singură zi

Mii de persoane, care ignoră Starea de Urgență, amendate de Poliția Română. Într-o singură zi

Peste 6000 de persoane care au încălcat prevederile privind restricționarea circulației au fost sancționate, în ultimele 24 de ore, de Poliția Română, fiind întocmite și dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Numai la Constanța au fost aplicate amenzi de aproape 450.000 de lei pentru încălcarea Ordonanței Militare 3.

Principalele bulevarde al Constanței au fost împânzite de forțe de ordine care au organizat filtre în vederea depistării celor care încalcă regulile impuse de starea de urgență. Echipajele formate din polițiști ai IPJ Constanța, polițiști locali și jandarmi au aplicat astfel 270 de sancțiuni în valoare totală de 440.000 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost date persoanelor care nu aveau asupra lor declarațiile pe proprie răspundere. Au fost efectuate verificări peste 3500 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în izolare,  la mai multe firme și în piețele agroalimentare aglomerate din Constanța.

În toată țara peste 14.000 de poliţişti au fost implicați în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de aproape 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, și jandarmi și efective ale M.Ap.N. În ultimele 24 de ore, 517autovehicule (cu 1.441de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate aproape 50.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. De asemenea, polițiștii au constatat 11 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost depistate 6.141depersoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiindu-le aplicate sancţiuni contravenţionale.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.561de intervenții la evenimente, dintre care 2.083 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 297 de acțiuni.

170 de persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și 7 persoane urmărite au fost depistate. În trafic, polițiștii au constatat 100 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 204 permise și retrase 148 de certificate de înmatriculare.

Dispozitivele de ordine și siguranță publică acționează, în toată țara, zilnic,  pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Poliția Română recomandă ca apelarea la 112,  Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, să se facă numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui