Evenimentul Zilei > Politica > MIHAI TUDOSE, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT!
MIHAI TUDOSE, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT!

MIHAI TUDOSE, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT!

Mihai Tudose, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, cel care este vehiculat ca fiind varianta cu care PSD se va duce la Cotroceni, are un trecut zbuciumat. Acesta a fost acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o la Academia de Informații "Mihai Viteazu", instituție arondată SRI. Mai mult, surse politice ne-au declarat că acesta, pe vremea când era ministrul Economiei avea o relație specială cu generalul SRI Elena Istode, supranumită "Anaconda".

Discuțiile pe care acesta le avea cu generalul SRI pe vremea când aceasta conducea Direcția "E", cea care se ocupă de economia României, erau de notorietate în minister și în cercurile PSD.

Potrivit surselor citate, Mihai Tudose era extrem de apropiat de foștii conducători ai Serviciului Român de Informații, George Maior și Florian Coldea. Pe baza relațiilor cu cei doi a devenit ministrul Economiei în guvernul Victor Ponta. 

De altfel, Mihai Tudose a fost nominalizat în mai multe scandaluri legate de relațiile cu SRI.

În martie 2016, Victor Ponta a scris pe Facebook că în contextul condamnării lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului că acesta „nu trebuie sa își dea demisia din funcția de președinte al PSD. Trebuie să țină partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți ofițerii acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia”.

„Nu m-am regăsit în niciuna dintre caracterizări. Nici nu vreau să iau puterea în PSD, nici nu sunt ofiţer acoperit. Din punctul acesta de vedere sunt liniştit, nu despre mine vorbeşte, dar acuzaţiile sunt foarte grave. Domnia sa e avocat. Dacă avea altă profesie şi nu înţelegea implicaţiile legale ale declaraţiei…”, a spus atunci Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și fost ministru al Economiei.

În ianuarie 2017 aceste acuzații s-au repetat, în contextul in care, conform unor surse, liderul PSD Liviu Dragnea ar fi cerut Comisiei de control a SRI să ceara directorului Eduard Hellvig retragerea ofiterilor acoperiți din instituții. Cristian Rizea a afirmat despre mai multi social-democrati că sunt ofițeri acoperiți: 

„Sper sa-i elimine in primul rand pe acoperitii din PSD: domnii deputati Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Georgian Pop, Marcel Ciolacu si mai sunt vreo 2-3, unii chiar primari de sector. Si credeti-ma ca stiu bine ce vorbesc.”

Contactat imediat de redactorii “Obiectiv – Vocea Brăilei”, Tudose a confirmat că are de gând să îi ceară socoteală lui Rizea pentru afirmaţiile făcute.

“Eu n-am nicio problema cu nimeni, dar nu am încotro. Chiar nu am. El a făcut declaraţia la intrarea în mini-vacanţă, astăzi (n.r. – ieri) e prima zi după vacanţă… În seara aceasta mă văd cu avocatul. Aşa că, din punct de vedere teoretic, da, îl voi da în judecată. Încă nu e depusă plângerea, dar e ca şi depusă”, a declarat Tudose.
 

Cristian Rizea nu a fost impresionat de această amenințare. 

“Am văzut că 2 dintre cei nominalizaţi de mine în postarea cu ofiţerii acoperiţi au declarat că mă vor da în judecată! Aştept cu nerabdare şi îi anunţ că vor avea o mare surpriză!”, a mai postat Rizea pe pagina personală de Facebook.

Merită precizat că nu a avut loc nici un proces. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: