Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai ŞORA, la o sută de ani, la PROTESTELE din Bucureşti
Mihai ŞORA, la o sută de ani, la PROTESTELE din Bucureşti

Mihai ŞORA, la o sută de ani, la PROTESTELE din Bucureşti

Bucureştenii au început să se strângă în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva intenţiei guvernului de a trece proiectul privind graţierea şi modificarea unor articole din Codurile penale prin ordonanţă de urgenţă, printer ei se va număra şi filozoful centenar Mihai Şora.

Să revenim la elefanții noștri.
În clipa de fa
ță, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției, prin ordonanțe de urgență „cu dedicație“ pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preș ori după ușă, în pivniță sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Și – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de țara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut.
Mâine după-amiază voi fi în Piața Universității”, a scris, sâmbătă, Mihai Şora pe contul să de Facebook.

Apoi, Mihai Şora a revenit cu următoarea postare:

“Dragii mei,
nu mor caii când vor elefanții.
Pe mâine”.

Protestatarii vor pleca din Piaţa Universităţii, urmând în marş către Palatul Victoria, la ora 18.00. Manifestaţii au mai fost anunţate, pe pagina de Facebook a evenimentului, şi în alte oraşe din ţară, printre care Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund în Norvegia.