Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Răzvan Ungureanu: „A vota cu PNL-ul condus de Crin Antonescu înseamnă să arunci votul în mlaştină”
Mihai Răzvan Ungureanu: „A vota cu PNL-ul condus de Crin Antonescu înseamnă să arunci votul în mlaştină”

Mihai Răzvan Ungureanu: „A vota cu PNL-ul condus de Crin Antonescu înseamnă să arunci votul în mlaştină”

Preşedintei Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat la Constanţa, un atac dur la adresa lui Crin Antonescu după ce liderul PNL a îndemnat populaţia să nu voteze partidele mici, pe seama faptului că voturile s-ar duce la PSD. Nici Vasile Blaga, care i-ar fi ţinut isonul lui Crin Antonescu, nu a scăpat de tirul liderului FC.

Mihai Răzvan Ungureanu îl avertizează pe Crin Antonescu că alegătorii nu uită cu cine s-au aliat liberalii. “Un vot pentru PNL este un vot pentru concubina lui Ponta. A vota cu Forţa Civică nu înseamnă nicicum a da votul socialiştilor, a vota cu PNL, câtă vreme domnul Antonescu este în fruntea PNL, înseamnă într-adevăr să arunci votul în mlaştină", a fost răspunsul liderului FC. Motivul pentru care preşedintele PNL a ajuns să vină cu asemenea propuneri ar avea o logică. „Domnul Antonescu dă semne de disperare. Când spune nu daţi voturi unui partid mic spune de fapt, daţi-mi votul mie, PNL-ului. Dar e cam greu să dai votul PNL-ului pentru că amintirea concubinajului politic cu PSD-ul lui Ponta e proaspătă în minte”. Pe de altă parte, „ştim clar că domnul Antonescu, în picaj aflându-se, începe să-şi pună problema dacă va trebui să se ţină de cuvânt cu demisia domniei sale în momentul în care PNL-ul va lua pe undeva pe la 17 % procente, unii fiind şi mai pesimişti”.  Mihai Răzvan Ungureanu i-a recomandat liderului PNL să-şi dea acum demisia. „Ideal ar fi să fie şi mai timpurie decât alegerile europarlamentare. Dar îl îndemnăm să-şi vadă de grădina sa, să se obişniască cu ideea că nu mai poate fi candidat la prezidenţiale şi pentru asta nu trebuie să fie depresiv. Loc pentru o muncă cinstită şi o profesie corectă de absolvent de istorie există în ţara românească.Totul e să vrei să o faci”.

MRU:„Vasile (Blaga), fii atent că PMP s-ar putea să fie un vis plăcut pentru tine”

Preşedintele PDL Vasile Blaga ar fi avut aceeaşi recomandare ca şi liderul PNL Crin Antonescu. „Am văzut că îi ţine isonul şi Vasile Blaga. Pentru el am un singur mesaj. Vasile, fii atent că PMP s-ar putea să fie un vis plăcut pentru tine dacă ne supărăm noi. Şi sper să-l însoţească gândul ăsta pentru următoarea săptămână. Asta ca să putem avea discuţii după 25 mai”. Întrebat de EVZ cum comentează atitudinea preşedintelui Traian Băsescu de susţinere deschisă a PMP, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns scurt.„Este opţiunea politică a unui cetăţean român”. 

„Ar fi tragic ca portul Constanţa să devină portul privat al lui Mazăre”

Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu şi-a arătat îngrijorarea că portul Constanţa ar putea fi cedat administraţiei Mazăre. „Poziţia adoptată de premierul Victor Ponta faţă de proiectul lui Mazăre este absolut iresponsabilă. Portul Constanţa nu este bătaia de joc a administraţiei locale. Este un obiectiv de ordin strategic. Nu poţi primi în calitate de primar penal, cu titlu gratuit 13% din acţiunile unui port care este obiectiv strategic pentru România. Nu mai vorbesc de Alianţa Nord Atlantică. Cred că este un proiect care pune în pericol siguranţa naţională şi sper să nu se materializeze nicioadată. Ar fi tragic ca portul Constanţa să devină portul privat al lui Mazăre” a comentat preşedintele FC. Declaraţiile recente ale ministului Transporturilor Dan Şova conform cărora, în privinţa portului Constanţa, va cere părerea Comisiei Europene nu sunt credibile pentru Mihai Răzvan Ungureanu. „Probabil că dându-şi în al 12 ceas seama de enorma gafă pe cale de a se produce, încearcă să amâne semnătura finală a primului ministru pe actul guvernamental, sub diferite pretexte. S-a mai încercat aşa ceva dar lucrurile au pornit în avalanşă. După ştiinţa mea avizele ministerelor de resort sunt negative, în jurul acestei chestiuni s-a făcut foarte mult tam tam politic, a devenit jucăria electorală a primarului penal Radu Mazăre”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.