Mihai Popșoi a demisionat din Parlament. Locul său a rămas vacant

Mihai Popșoi a demisionat din Parlament. Locul său a rămas vacant Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova. Sursa Foto -Facebook

Mihai Popșoi, deputat PAS, și-a depus demisia. Un proiect de hotărâre a fost adoptat de Parlament. În acest context, PAS are un mandat de deputat vacant.

Mihail Popșoi și-a depus cererea de demisie după ce a fost numit în funcția de vicepremier, ministru al Afacerilor Externe. Astfel, un mandat de deputat care aparține Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost declarat vacant.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării. În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral.

Parlament, Republica Moldova

Parlamentul Republicii Moldova. Sursa foto: multimedia.parlament.md

Popșoi a fost învestit în funcția de vicepremier și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene pe 29 ianuarie, după ce Nicu Popescu și-a anunțat demisia din aceste funcții. Popșoi a declarat că una dintre prioritățile mandatului său este consolidarea dialogului și a relațiilor cu România, Ucraina, SUA și UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat cum vede relația dintre Rusia și Moldova de mai departe și ce va face în această privință din funcția de șef al diplomației, Popșoi a declarat că Chișinăul va avea în continuare o abordare „principială”, bazată pe interesul cetățenilor moldoveni. „În diplomație mereu este loc de dialog”, a conchis el, chiar dacă, potrivit lui, Rusia este, „cu certitudine”, „un interlocutor dificil”.

Mihai Popșoi, la Conferința de Securitate de la München

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München, în perioada 16-18 februarie. Conferința este unul dintre cele mai importante forumuri pentru dezbateri și schimburi de opinii pe teme de actualitate și politici de securitate internațională, potrivit ipn.md.

Mihai Popsoi

Mihai Popsoi. Sursa foto: FB

Agenda ediției din acest an va include discuții pe marginea rolului Europei în securitate și apărare, consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, noi viziuni asupra ordinii globale, implicațiile schimbărilor climatice în materie de securitate.

Evenimentul va reuni peste 50 de șefi de state și de guverne și mai mult de 100 de miniștri din întreaga lume.

În marja conferinței, vicepremierul Mihai Popșoi va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi, parlamentari și șefi de organizații internaționale. Discuțiile vor viza aspecte de actualitate ale agendei internaționale, inclusiv vulnerabilitățile generate de contextul global actual, oportunitățile de fortificare a colaborării bilaterale, precum și parcursul european al Republicii Moldova.