Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe DN3, în judeţul Constanţa, în zona de frontiera din apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau 3 cetăţeni bulgari, respectiv un cetăţean bulgar şi 6 cetăţeni irakieni. În urma verificărilor a rezultat faptul că cetățenii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 39 ani, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.

În continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că migranţii au beneficiat de complicitatea celor patru cetăţeni bulgari, care, în cursul dimineații au intrat legal în România, prin Punctul de Trecere Frontieră Ostrov, cu două autoturisme înmatriculate în Bulgaria.Cei patru bulgari, cu vârste cuprinse între 26 şi 30 ani, au declarat că urmau să-i ajute pe cetățenii irakieni să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirii infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării. Cetăţenii bulgari vor fi prezentaţi pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cetăţenii irakieni vor fi predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.