Recunosc că am și greșit, de multe ori în devenirea noastră, dar, doi pași înainte, unul înapoi, ca în hora noastră, am ajuns la liman pe 1 decembrie 1918.

Ne certăm și azi, ortodocșii cu greco-catolicii, dar câți știu cât a contat, într-adevăr, unirea cu Roma?

E adevărat că s-a făcut cam cu biciul, dar fără biciul ăla nu aveam în veacul veacurilor Școala Ardeleană.

Or, fără Școala Ardeleană nu aveam spirit românesc nici în Transilvania, nici în Valahia, nici în Moldova.

Citește și Când oierii din Săliștea Sibiului și-au amânat plecarea cu turmele ca să-l voteze

Întemeietorii școlilor românești au venit de peste munți. Erau exportul de conștiință românească al Școlii Ardelene!

Până atunci, puținii noștri copii care aveau acces la educație din Valahia și Moldova învățau în greacă.

Fără școală românească, nu avea cum să apară un Ion Câmpineanu, care cu vreo 15 ani înainte de Revoluția pașoptiștilor să viseze la o Monarhie ereditară într-o Românie Mare.

Citește și Ion Câmpineanu luptă la 1838 pentru un redat românesc ereditar pentru toți românii

Nici Kogălniceanu, nici Bălcescu nu ar fi fost români deplini.

Despre Vodă Cuză se spun multe, dar și el a făcut ce a putut, și a făcut multe. Trebuie doar să-l judeci în cunoștință de cauză.

De exemplificat aș mai exemplifica, dar mi-e că s-o însera, iar cei care pândesc pe la colțuri ca să ne înstrăineze de credința noastră strămoșească ne-or da-n cap, noaptea ca hoții.

Aceste rânduri mi-au venit după campania furibundă pe care au declanșat-o neo-marxiștii, corect politicii, progreșiștii, pe care eu îi etichetez la grămadă „stricați la cap”, împotriva legii recent adoptate prin care se interzice predarea „egalității de gen”, nu între bărbați și femei țin să subliniez, în școli.

Trebuie să recunosc că sunt puțin gelos pe postarea lui Daniel Funeriu pe Facebook: „A propus cineva vreodată să se facă o materie despre întemeierea unei familii, despre relațiile soț-soție, despre cum să crești copiii, despre armonia în familie cu scopul de a crește fericirea conjugală și a micșora rata divorțurilor?”.

Cam nu, dar atât am putut, deocamdată.

Însă, ne-am permis să dăm jos statuile lui Lenin, Stalin sau Marx, care nu au nimic în comun cu noi românii, dimpotrivă! Și, în Parlament, zilele trecute am legiferat pentru un popor normal la cap și la trup!

Se pare că o să ne finalizăm și Catedrala Neamului nostru românesc, dar mai știi? Hoardele de barbari progresiști, neomarxiști, antifa, anti-bunului simț, anti-omenirii par în stare de orice.

Totuși, nu le-aș dori vreodată să ajungă să ne cunoască și nici ca Dunărea să-nece ale lor oști!

Dacă suntem loviți la rădăcini, putem! Istoria ne stă dovadă!