Compania americană va concedia 1.850 de angajați, costurile de restructurare urmând să ajungă la aproximativ 950 milioane de dolari. 

Într-un e-mail trimis angajaților, Terry Myerson, vicepreședinte executiv al Windows and Devices Group, a insistat că firma nu renunță la operațiunile de telefonie mobilă. Microsoft produce trei modele de telefoane Lumia și va continua "să dezvolte dispozitive noi deosebite", a afirmat Myerson.

În Finlanda, sediul central al Nokia, vor fi concediați 1.350 de angajați, care vor primi compensații de aproximativ 200 milioane de dolari. Alți 500 de angajați vor fi concediați la subsidiarele din întreaga lume.

Pe plan global, Microsoft avea 117.354 de angajați la sfârșitului anului fiscal 2016. 

Grupul finlandez Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunțat săptămâna trecută că marca sa va reveni pe piața de smartphone-uri și tablete. În 2013, Nokia a vândut operațiunile de telefonie mobilă producătorului american de software Microsoft cu suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piața telefoanelor mobile până la finele lui 2016.