Evenimentul Zilei > Politica > Microbuze şcolare, atenţionări pentru primarii mehedinţeni şi promisiuni electorale pentru RAAN, de la Dragnea
Microbuze şcolare, atenţionări pentru primarii mehedinţeni şi promisiuni electorale pentru RAAN, de la Dragnea

Microbuze şcolare, atenţionări pentru primarii mehedinţeni şi promisiuni electorale pentru RAAN, de la Dragnea

Vineri, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi, viceprim-ministrul Liviu Nicolae Dragnea a înmânat cheile de la 11 microbuze şcolare primarilor de la tot atâtea unităţi teritorial-administrative mehedinţene. Cu puţine excepţii oficialul i-a atenţionat pe beneficiari: „Să nu uitaţi că transportaţi copii!”.

Întrebat fiind cum vede situaţia lui Adrian Duicu, fostul lider al PSD Mehedinţi, Dragnea a răspuns: „Nu pot să spun cum văd situaţia lui Duicu pentru că, din păcate, NU-L VĂD. Îmi pare rău de situaţia în care se găseşte, dar nu putem face mai mult. Nici nu avem cum şi nici nu intenţionăm să facem mai mult.”.

Viceprim ministrul Dragnea s-a arătat nemulţumit de prestaţia conducerii Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin în legătură cu atragerea de fonduri în cadrul programului de regenerare urbană: „Sunt surprins neplăcut că Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin nu a demarat procedurile de licitaţie cu toate că a primit sume pentru aceasta. Dacă erau depăşite procedurile şi contractul semnat astăzi Primăria Severin ar fi primit o tranşă de bani pentru continuarea lucrărilor iar spre sfârşitul lunii septembrie o altă tranşe de bani suficienţi, sau mai bine zis sumele respective puteau să fie cheltuite până la finele acestui an. Îmi pare rău că s-a pierdut timpul ăsta, mai ales pentru echipa noastră (majoritar PSD – n.r.), condusă de viceprimarul Marius Screciu, care este şi preşedinteal PSD Drobeta Turnu Severin”.

În calitatea sa de viceprim ministru dar şi de preşedinte executiv al PSD, Liviu Nicolae Dragnea a transmis un mesaj „nu prea rău” salariaţilor de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare „Drobeta” (RAAN), precizând că în chiar dimineaţa zilei de vineri a avut o discuţie cu ministrul Bugetului de stat dar şi cu reprezentanţii Ministerului Economiei care răspund de această unitate strategică pentru a găsi o soluţie de salvare prin „recuperarea banilor de la hoţii care au distrus RAAN -ul”. Asta în condiţiile în care deja G1S este scos din funcţie şi pregătit pentru fier fechi iar la G4S se evacuează gazul şi se fac liste pentru sute de disponibilizări până la final de an, fără plăţi compensatorii. Probalil că Dragnea nu ştie că declinul RAAN –ului a început în perioada când regia era condusă de Rodin Traicu, actualul deputat PSD.


FOTO: Obiectiv Mehedinţean