Potrivit The Guardian, fosilele porcului au fost descoperite în deşertul egiptean, iar denumirea ştiinţifică "Jaggermeryx naida" s-ar traduce ca "nimfa de apă a lui Jagger".

Asemănătoare unui porc înalt sau unui hipopotam foarte slab, Jaggermeryx naida avea un rât foarte sensibil, cu multe terminaţii nervoase. Animalul a trăit în zona în prezent deşertică a Egiptului, pe atunci un estuar mlăştinos cu o faună bogată.

"Sunt o fană înrăită a trupei The Rolling Stones", a mărturisit Ellen Miller, coautor al articolului despre specia de porc, publicat de cercetătorii de la Wake Forest University, în numărul din septembrie al Journal of Paleontology. 

Porcul avea "un bot foarte bine inervat, cu buze foarte mobile şi sensibile, lucru care ne-a făcut să ne gândim la solistul de la The Rolling Stones", a mai spus Miller.

Ea a dezvăluit că unii experții ș-au dorit ca specia să fie numită după buzele Angelinei Jolie, dar cercetătorul Gregg Gunnell a susţinut ideea sa, fiind și el fan The Rolling Stones.

"Credem că nimfa de apă trăia oarecum asemănător cu actuala căprioară de apă (denumirea ştiinţifică este Hydropotes inermis, n.r.), mergând prin apă şi hrănindu-se cu plantele acvatice şi cele care cresc pe maluri", a mai spus Miller. 

Jaggermeryx naida a fost catalogată şi admisă ca specie de sine stătătoare după ce mai multe fragmente de maxilar au fost găsite în deşertul egiptean.