Evenimentul Zilei > Monden > Michael și Antonio Passarelli! Tată și fiu în viața de zi cu zi, „sarea și piperul” în bucătărie
Michael și Antonio Passarelli! Tată și fiu în viața de zi cu zi, „sarea și piperul” în bucătărie

Michael și Antonio Passarelli! Tată și fiu în viața de zi cu zi, „sarea și piperul” în bucătărie

Antonio Passarelli, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, cunoscut pentru numeroasele apariții televizate, revine pe micile ecrane, la TV Paprika. În noua producție locală a postului, „Antonio și Michael în bucătărie”, jovialul chef italian, cu o experiență de peste 40 de ani în bucătăriile profesioniste, îl va avea ca partener pe nimeni altul decât fiul său, tânărul chef Michael Passarelli.

Antonio este cunoscut ca fiind întruchiparea conservatorismului atunci când vine vorba de mâncare. La polul opus, Michael își bazează arta culinară pe principiul „fine dining”. Rețetele consacrate se vor completa astfel cu cele moderne.

După ani de călătorii, studii și experiență în Europa, tânărul Passarelli a hotărât să i se alăture tatălui său, care se află în țara noastră de aproape trei decenii, și a venit în România pentru a-și fructifica cunoștințele în noua emisiune de la Paprika.

Primele opt luni au fost ciudate pentru Michael

Michael a venit prima dată la noi în țară în anul 2002. A stat 10 ani, după care a plecat să se specializeze în Europa și s-a întors anul trecut, în noiembrie. „A fost bestial la început. Timp de 8 luni nu a scos niciun cuvânt în română, iar când a început să vorbeacă, știa limba română mai bine decât mine”, a declarat Antonio, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei.

Cei doi bucătari, tată și fiu, ne-au dezvăluit și care este mâncarea lor preferată. Iar dacă v-ați imaginat că, fiind bucătari de meserie, cei doi preferă mâncărurile complicate, iată că nu este deloc așa. Am rămas surprinși să aflăm că „pastele cu roșii și busuioc” sunt preferatele lui Antonio. De partea cealaltă, Michael ne-a recunoscut că adoră să mănânce pizza, „o margherita simplă”, pe care o face singur, în casă.
În noua emisiune ce va avea premiera pe 15 octombrie, de la ora 21:30 la TV Paprika, Antonio şi Michael reușesc să transmită telespectatorilor, dincolo de micul ecran, bucuria de a găti, pasiunea pe care o pun în fiecare preparat și mai ales, relaţia specială dintre tată și fiu.

Trucuri în bucătărie

„Pastele nu se clătesc niciodată. Nici măcar când facem salată cu paste”
„Italienii folosesc zahăr în cantități foarte mici și doar în anumite feluri de mâncare. Noi nu suntem cu gustul dulce. De exemplu, se pune un strop de zahăr când ai un sos de roșii puțin acre. Atunci poți, într-adevăr, să adaugi puțin zahăr. Dar, în mâncarea sărată, noi nu folosim zahăr”, a declarat Antonio Passarelli pentru Evenimentul zilei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.