Evenimentul Zilei > International > „MFBBA”. Trump vrea să redea clădirilor federale măreția antică
„MFBBA”. Trump vrea să redea clădirilor federale măreția antică

„MFBBA”. Trump vrea să redea clădirilor federale măreția antică

Contra arhitecturii moderne și contemporane, judecate „urâte” și „decadente”, administrația Trump vrea să restabilească „armonia antică”

După celebrul, de acum, slogan slogan „MAGA” (Make America Great Again), este necesar un altul, „MFBBA”: Making Federal Buildings Beautiful Again.  Redarea „frumuseții” clădirilor federale este un nou proiect de decret pregătit de administrația Donald Trump.

Care urmărește în principal ca noile clădiri federale sau viitoarele renovări să se facă după un stil architectural „clasic sau traditional”.

Altfel spus, alungarea tuturor formelor de modernism, reconectarea cu arhitecturi de inspirație antică, realizate pe modelul grec sau roman.

Orice proiect care contravine acestor directive ar trebui, pentru a fi pus în practică, să fie supus unei derogări de la un comitet prezidențial de „înfrumusețare”.

Directiva a stârnit proteste puternice din partea arhitecților, curatorilor și istoricilor de artă.

Mai mult decât atât, decretul este apreciat ca un afront impus foarte respectatului Program de design de excelență al Administrației serviciilor generale, al cărui comitet este responsabil de selectarea arhitecților calificați pentru realizarea proiectelor federale. Potrivit Slate, directorul de program, David Insinga, și-a dat demisia în semn de dezacord.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.