Metroul din Drumul Taberei a devenit subiect de dispute între fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc şi actualul ministru, Lucian Bode. EI se contrazic în legătură cu data la care acesta va fi dat în folosință.

Din păcate anul acesta nu vom avea metrou pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor Magistrala M5. Aşa cum arată datele pe care eu le-am primit până în acest moment nu se poate recepţiona şi nu putem finaliza acest tronson, din păcate”, a declarat Lucian Bode, atunci când a preluat mandatul Ministerului Transporturilor.

El nu a putut preciza o dată când tronsonul va fi dat în folosință, în schimb fostul ministru Răzvan Cuc are altă opinie.

Răzvan Cuc spune că acest lucru ar fi fost posibil să se întâmple la sfârșitul lunii decembrie, acest termen fiind avansat de firma constructoare.

Din discuţiile pe care le-am avut cu firma constructoare şi din vizitele pe care le-am făcut pe şantier asta a reieşit: că la sfârşitul lunii decembrie se putea da în trafic metroul din Drumul Taberei. Eu nu am mai vorbit cu domnul director Aldea (directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea – n. r.), dar cu siguranţă, dacă este o problemă, trebuie să vină să comunice care este problema, de ce nu se dă. La modul în care am lăsat eu lucrurile în minister, undeva la 98% stadiul fizic finalizat, nu era o problemă să finalizeze. Dacă este o problemă care s-a identificat peste noapte trebuie adusă la cunoştinţă. Mie nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă că nu o să pot da în trafic metroul la sfârşitul anului. Când am plecat din funcţia de ministru nu mi-a spus nimeni că nu se va da în circulaţie metroul. Din punctul meu de vedere, metroul se putea şi se poate da în circulaţie la sfârşitul anului”, a declarat  Cuc, întrebat de ziariști despre acest subiect, potrivit Agerpres.

El a mai afirmat că a făcut demersuri pentru ca lucrările de construcție să fie în grafic .

Eu am avut discuţii cu constructorii. Eu tot timpul mi-am luat feedback-ul de la companie, de la constructor şi din teren. La modul în care au evoluat stadiile fizice, eu nu am vorbit niciodată de recepţie finală, dacă m-aţi auzit. Am vorbit de dat în trafic. Darea în trafic implică şi nişte lucruri ulterioare pentru a se face recepţia finală, pentru că românii au cerut, în momentul în care am preluat mandatul, au vrut măsuri de îndată, nu au vrut să vin să le explic cum nu se poate. Asta le-am spus şi directorilor din minister: ‘Sunteţi cu mandatele pe masă. Dacă nu gășiţi soluţiile necesare pentru a implementa proiectele plecaţi acasă, pentru că înseamnă că nu sunteţi buni”, a mai explicat Răzvan Cuc.