Metroul, blocat timp de două ore

Metroul, blocat timp de două ore

Circulaţia metroului pe Magistrala 2 a fost dată peste cap ieri din cauza unui incident petrecut în staţia Piaţa Universităţii.

Un bucureş tean în vârstă de 68 de ani a fost găsit mort la circa 40 de metri de intrarea în staţie dinspre Piaţa Romană. O garnitură a rămas blocată 10 minute în tunel, iar timp de mai bine de două ore circulaţia s-a efectuat pe o singură linie, între Piaţa Victoriei şi Universitate. Astfel, sute de bucureşteni au aşteptat în staţii până la 40 de minute pentru a ajunge la destinaţ ii. Aceştia au acuzat conducerea Metrorex de lipsă de organizare în cazuri de urgenţă.

Moartea bucureşteanului rămâne însă o dilemă, mai multe ipoteze fiind lansate. „Nu putem spune încă dacă a fost lovit de tren. L-am găsit sprijinit de zidul tunelului şi nu prezintă urme vizibile de traume“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan. Şeful Serviciului Poliţie Metrou, Constantin Croitoru, are însă o altă variantă. Acesta susţine că bărbatul a fost văzut de câţiva călători stând pe un scaun la capătul peronului, după care a coborât scă- rile care duceau în tunel şi s-a îndreptat înspre Piaţa Romană. „A apucat să facă doar câţiva paşi, dar a avut ghinionul ca tocmai atunci să vină metroul, care l-a lovit şi l-a proiectat în zid“, a precizat Croitoru. Cadavrul bărbatului a fost ridicat şi transportat la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“, unde se va stabili cauza exactă a morţii

Ne puteți urmări și pe Google News