Cum se lucrează la metroul care va lega Drumul Taberei de Universitate | FOTO

Cum se lucrează la metroul care va lega Drumul Taberei de Universitate | FOTO

La metroul bucureştean se află în execuţie lucrări în valoare de circa 1,3 miliarde de euro, potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Aceasta s-a aflat, astăzi, într-o vizită de lucru pe şantierul magistralei de metrou 5 care va face legătura între Valea Ialomiţei-Drumul Taberei şi staţia Eroilor, continuând cu viitorul tronson Universitate-Pantelimon.

Lucrările ar trebui finalizate în 2015. "Sunt în execuţie efectivă astăzi 274 de milioane de euro, la care se adaugă încă 18 pentru depoul de la Valea Ialomiţei. Este o lucrare extrem de complexă pe care noi sperăm cu sprijinul constructorilor nu numai să respectăm termenul care este undeva în primul trimestru al anului 2015, chiar să şi devansăm, aşa cum ne-au arătat că ştiu să facă atunci când au inaugurat cele două staţii de la Jiului şi Bazilescu. Cred că azi, împreună, trăim un moment extrem de important în  istoria României post-decembriste: începem o lucrare de metrou de la capăt. Aştept seriozitate maximă din partea constructorilor pentru că actualul Guvern face eforturi colosale pentru a finanţa acest program de investiţii în modernizarea infrastructurii", a declarat Anca Boagiu.

Potrivit lui Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex, această magistrală va deservi circa 300.00 de bucureşteni. Metrorex are în vedere şi continuarea acestei magistrale spre Pantelimon. "Este un proiect pe care deja îl avem în pregătire, proiect care beneficiază la rândul său tot de finanţare de la Banca Europeană de Investiţii, care are o valoare de 465 de milioane de euro", a precizat Boagiu.

Extinderea reţelei de metrou se va face şi spre Otopeni şi spre Bragadiru şi Voluntari. "Se lucrează deja la documentaţia pentru legătura între Bucureşti şi Otopeni, aici avem deja la dispoziţie 320 de milioane de euro finanţaţi din JAIKA (fonduri din Japonia, n.r.) şi cu felicitările de rigoare adresate conducerii Metrorexului putem să vă anunţăm astăzi că deja au început procedurile pentru executarea în regim de parteneriat public-privat a tronsonului 7 care leagă Bragadiru de Voluntari. Aici sperăm ca la sfârşitul semestrului 3 din anul 2012 fezabilitatea să fie gata, urmând să înceapă negocierile şi toate celelalte proceduri pentru finanţarea tronsonului", a mai declarat şefa de la Transporturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până la finalul anului, Ministerul Transporturilor are în vedere şi operaţionalizarea centurii feroviare a Capitalei şi conectarea ei cu liniile Metrorex şi RATB, un proiect care va degreva traficul din Capitală.

"Avem convingerea fermă că toate aceste lucrări, alături de decizia pe care am luat-o, de a înfiinţa Autoritatea Metropolitană, vor conduce la o mult mai mare decongestionare a traficului la nivelul Capitalei şi a Judeţului Ilfov şi, nu în ultimul rând, la creşterea confortului pe care noi, bucureştenii, trebuie să îl avem în trafic", a mai declarat ministrul Anca Boagiu. CITIŢI ŞI:

  • De ce nu a vrut Ceauşescu metrou în Drumul Taberei
  • Lifturi la toate staţiile de metrou până la mijlocul anului viitor