Evenimentul Zilei > International > Metodele poliției. Prinși fără mască, închiși alături de un fals infectat
Metodele poliției. Prinși fără mască, închiși alături de un fals infectat

Metodele poliției. Prinși fără mască, închiși alături de un fals infectat

Pentru a impune regulile de protecție și de izolare, în unele țări poliția dă dovadă de imaginație bogată.

În India, poliția nu ezită să-i bată pe stradă pe cei care nu respectă regulile de izolare și nu poartă măști de protecție. Între timp, polițiștii și-au diversificat metodele de descurajare, unele discutabile.

Astfel, trei bărbați care se deplasau cu o motoretă au fost opriți de poliția din Tiruppur, în statul Tamil Nadu (sud) și întrebați de ce nu poartă mască.

„De ce sunteți trei pe o motoretă? De ce nu purtați măști? Nu știți ce se poate întâmpla dacă nu le purtați?, au întrebat polițiștii.

Apoi, oamenii legii i-au închis pe cei trei într-o ambulanță aflată în apropiere. În interiorul vehicului se afla un bărbat care le-a spus că este infectat cu virusul SARS-Cov-2, în timp ce aceștia, îngroziți, încercau să scape pe geamurile ambulanței, scrie Ouest-France.

Această sinistră păcăleală a fost pusă în practică pentru ca oamenii să realizeze „cât de important este să ia în serios regulile izolării și să poarte măști de protecție”, a explicat un polițist.

În orașul Pune (vest), o sută de oameni care au fost prinși fără măști de protecție au fost obligați să facă o ședință de yoga în plină stradă. Dar yoga nu i-a scăpat de amendă.

În întreaga Indie, poliția inovează pentru educarea cetățenilor, uneori ignoranți cu privire la pericolele pandemiei Covid-19.

În sud, mai mulți agenți au făcut confecționat căști în formă de coronavirus.

În nord, producțiile Bollywood sunt folosite pentru a inocula populației regulile de protecție împotriva coronavirus.

Foto: YouTube/malaymail.com