Metodele poliției. Prinși fără mască, închiși alături de un fals infectat

Metodele poliției. Prinși fără mască, închiși alături de un fals infectat

Pentru a impune regulile de protecție și de izolare, în unele țări poliția dă dovadă de imaginație bogată.

În India, poliția nu ezită să-i bată pe stradă pe cei care nu respectă regulile de izolare și nu poartă măști de protecție. Între timp, polițiștii și-au diversificat metodele de descurajare, unele discutabile.

Astfel, trei bărbați care se deplasau cu o motoretă au fost opriți de poliția din Tiruppur, în statul Tamil Nadu (sud) și întrebați de ce nu poartă mască.

„De ce sunteți trei pe o motoretă? De ce nu purtați măști? Nu știți ce se poate întâmpla dacă nu le purtați?, au întrebat polițiștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi, oamenii legii i-au închis pe cei trei într-o ambulanță aflată în apropiere. În interiorul vehicului se afla un bărbat care le-a spus că este infectat cu virusul SARS-Cov-2, în timp ce aceștia, îngroziți, încercau să scape pe geamurile ambulanței, scrie Ouest-France.

Această sinistră păcăleală a fost pusă în practică pentru ca oamenii să realizeze „cât de important este să ia în serios regulile izolării și să poarte măști de protecție”, a explicat un polițist.

În orașul Pune (vest), o sută de oameni care au fost prinși fără măști de protecție au fost obligați să facă o ședință de yoga în plină stradă. Dar yoga nu i-a scăpat de amendă.

În întreaga Indie, poliția inovează pentru educarea cetățenilor, uneori ignoranți cu privire la pericolele pandemiei Covid-19.

În sud, mai mulți agenți au făcut confecționat căști în formă de coronavirus.

În nord, producțiile Bollywood sunt folosite pentru a inocula populației regulile de protecție împotriva coronavirus.

Foto: YouTube/malaymail.com