Evenimentul Zilei > Actualitate > Metodă REVOLUȚIONARĂ în SĂNĂTATE. Milioane de femei pot și SALVATE de la moarte. Concluziile cercetătorilor sunt ULUITOARE
Metodă REVOLUȚIONARĂ în SĂNĂTATE. Milioane de femei pot și SALVATE de la moarte. Concluziile cercetătorilor sunt ULUITOARE

Metodă REVOLUȚIONARĂ în SĂNĂTATE. Milioane de femei pot și SALVATE de la moarte. Concluziile cercetătorilor sunt ULUITOARE

Cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au dat publicității rezultatele unui studiu în legătură cu depistarea cancerului mamar. Ei susțin că „rolul vital” în astfel de investigații îl au mamografiile. În acest fel tumorile la sân pot fi tratate mult mai ușor dacă sunt descoperite în primele stadii de dezvoltare ceea ce crește șanșa de tratare și vindecare.

Cercetarea realizată de Universitatea Queen Mary din Londra a descoperit că femeile care au optat pentru participarea la un program organizat în vederea depistării cancerului de sân au prezentat un risc cu 60% mai mic de deces ca urmare a acestei afecţiuni în următorii zece ani după primirea diagnosticului, potrivit agerpres.ro

De asemenea, aceste femei au avut un risc cu 47% mai mic de a deceda din cauza tumorilor la sân într-un interval de 20 de ani după diagnosticare, se arată în concluziile studiului efectuat pe un număr de peste 50.000 de femei.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, acest avantaj poate fi explicat prin faptul că mamografia permite detectarea cancerelor în primele etape de dezvoltare, ceea ce asigură un răspuns mai bun la tratament.

Mamografia este o investigaţie medicală de care beneficiază toate femeile cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani din Marea Britanie în cadrul iniţiativei Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) ''Breast Screening Programme''. Rata de participare la acest program este, în medie, de peste 70%.

''Recentele îmbunătăţiri ale tratamentelor au condus la reducerea deceselor ca urmare a cancerului de sân'', a declarat autorul principal al studiului, profesor Stephen Duffy de la Universitatea Queen Mary.

''Însă, aceste noi rezultate demonstrează totodată rolul vital pe care îl joacă mamografia, femeile beneficiind mult mai mult de pe urma tratamentelor moderne. Este nevoie să ne asigurăm că participarea la testele mamare se îmbunătăţeşte, în special în mediile socio-economice dezavantajate.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: