Evenimentul Zilei > Social > Metoda curățării blugilor la congelator. Este recomandată de un mare designer
Metoda curățării blugilor la congelator. Este recomandată de un mare designer

Metoda curățării blugilor la congelator. Este recomandată de un mare designer

Primele persoane care au propus această metodă de curățare a blugilor au fost chiar persoanele angajate în magazinele în care se vând blugi. Ei susțin că blugii nu se spăla și nici nu se duc la curățătorie pentru că în acest fel îi vei strica.

Se pare că cea mai bună alternativă pentru a avea blugi curați este să îi pui în congelator. Poți face acest lucru mai ales atunci când i-ai purtat o perioadă mai lungă. În cazul în care au și pete, cea mai bună soluție rămâne să îi întorci pe dos și să îi speli în apă rece.

Metoda curățării la congelator este destul de simplă. Vei avea nevoie de un raft mai încăpător și de o pungă specială pentru congelator. Este vorba despre acele pungi care se închid ermetic și care se pot reutiliza.

Metoda curățării blugilor în congelator

Blugii se țin în congelator timp de o săptămână. Ulterior, îi scoți și vor fi ca noi. Explicația din spatele acestei metode este destul de simplă. Din cauza temperaturii foarte scăzute, bacteriile vor fi eliminate.

Totuși, în cazul în care blugii sunt pătați, este recomandat să îi întorci pe dos. De asemenea folosește o cantitate  minimă de detergent și apă rece. Lasă-i să se usuce pe sârmă, pentru că dacă o sa îi pui într-un uscător de haine fibrele materialului se vor deteriora și blugii vor intra la apa.

O altă persoană care spune să nu spălăm blugii este chiar CEO-ul companiei Levi Strauss, Chip Bergh. De asemenea, și designer-ul celebrului brand Tommy Hilfiger spune că nu își spală blugii deoarece îi place să aibă acel aspect uzat.

Cum pot fi curățate petele de pe blugi

CEO-ul Levi Straus a mai precizat că petele se pot curăța cu un burete îmbibat în apă și detergent sau cu ajutorul unei periuțe de dinți. De asemenea, poți folosi și creioanele pentru îndepărtarea petelor. În plus, și oțetul alb este o soluție bună. Lichidul va acționa asupra denimului ca un balsam natural. Nu te speria ca aceștia vor mirosi pentru că mirosul înțepător nu se va menține în țesătura blugilor.

În plus, pentru a fixa și mai bine culoarea blugilor, poți să îi pui într-un lighean cu apă călduță. Ulterior, adaugă cinci linguri de sare grunjoasă, potrivit Cumsa.ro.