Evenimentul Zilei > Vremea > Meteorologii au făcut anunțul. Fenomenele extreme lovesc România
Meteorologii au făcut anunțul. Fenomenele extreme lovesc România

Meteorologii au făcut anunțul. Fenomenele extreme lovesc România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza completă pentru următoarele zile. Dacă canicula va predomina, sunt însă și fenomene meteo extreme care continuă să lovească România. 

 

Astfel, până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea o vreme caldă, caniculară în unele zone din sud, dar la sfârşitul săptămânii, vremea rea loveşte România. Mai apoi, temperaturile vor înregistra o scădere şi sunt posibile ploi în toată ţara.

Astăzi vremea va fi deosebit de caldă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, iar în sud-est, pe arii restrânse, va deveni caniculară și izolat indicele temperatura-umezeală va atinge și va depaşi uşor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în vestul şi sud-vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru ploi de scurta durata şi descărcări electrice va fi destul de redus. Vântul va avea unele intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade.

În Capitală, vremea se va menţine călduroasă şi va deveni caniculară în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

La munte, cerul va fi variabil şi doar în masivele sud-vestice vor fi unele înnorări. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei.

La mare, vremea va fi normala termic. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura apei mării va avea valori de 24..26 de grade.

În următoarea săptămână, maximele termice se vor situa în general între 29 şi 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se menține, în medie, între 16 şi 19 grade. Meteorologii spun că este foarte posibil ca să avem intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi.