Meteorologii anunță averse ce vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină., Cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Potrivit ANM, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

În Capitală. vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat, Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină.. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade.

Amintim că luni ANM a emis o avertizare meteo de tip cod portocaliu, care semnalează instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, până pe 25 iunie(ora 23:00).

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.