Ultimul weekend din martie vine cu schimbări importante de temperatură. Astfel că, prognoza meteo pentru 29 martie 2020 arată diferit față de zilele trecute. Vremea va marca o încălzire treptată, până spre final de lună, fiind anunțate temperaturi cu mult peste media anuală, specifică perioadei.

Maximele termice vor ajunge și până la 19 grade, în nord-vestul țării, pe când minimele anunțate sunt de 9 grade Celsius.

Vremea bună se va resimți, zilele viitoare, și în Dobrogea și Bărăgan, acolo unde temperaturile vor fi ceva mai ridicate, față de joi, sau chiar vineri.

Nu vor fi precipitații sub formă de ploi, dar vântul va continua să sufle cu mare intensitate. În Moldova, pe partea de sud, dar și în nordul Munteniei, regăsim valori ridicate și o vreme frumoasă. Vântul va avea, însă, intensificări și o viteză de până la 50-60 km / h. Maximele termice pot atinge în aceste regiuni, dar și în Bucovina, valori de până la 15-16 grade Celsius.

În Capitală, vremea va marca, de asemenea, o încălzire. Maximele pot ajunge și până la 16 sau chiar 17 grade Celsius. Norii vor apărea destul de rar pe cer. Totodată, vântul continuă să sufle cu putere. Intensificările din atmosferă pot ajunge și până la 45-55 km / h.

Duminică, pe 29 martie, norii pot să apară pe cer, atât în jumătatea de est a țării, dar și pe partea sud-estică. Precipitațiile scurte, sub formă de ploaie, pot să pice trecător.