Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Vreme ciudată de Revelion. Ce se întâmplă în Capitală
Meteo. Vreme ciudată de Revelion. Ce se întâmplă în Capitală

Meteo. Vreme ciudată de Revelion. Ce se întâmplă în Capitală

Meteorologii ANM anunță o vreme cu totul neobișnuită în ultima zi din 2020 și prima noapte din anul 2021.

Astfel, după o zi de miercuri extrem de caldă, joi temperaturile vor scădea ușor, spun specialiștii, dar tot va fi foarte cald pentru această perioadă a anului.

Ploile vor cuprinde toată jumătatea vestică a țării, iar spre seară vor apărea precipiyații și în celelalte zone ale României.

De asemenea, vântul va sufla mai tare la munte, în vest și în sud-estul țării.

Potrivit meteorologilor, ultima zi din an va aduce cer senin în Dobrogea, însă izolat se vor înregistra averse sub formă de ploaie, iar dimineața se vor semnala condiții de ceață.

În Maramureș, nordul Molovei și în Banat va ploua pe arii extinse, iar izolat se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare.

Înorări temporare se vor semnala în restul teritorilui. De asemena, izolat va ploua, mai ales în cea de-a doua parte a zilei și noaptea.

În Maramureș va predomina vremea deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime de 10 – 12 grade, iar a minimelor de 3 – 6 grade Celsius.

În Moldova, valorile de temperatură ce se vor înregistra vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. Până la data de 3 ianuarie, meteorologii ANM anunță temperaturi ridicate, cu maxime cuprinse între 7 – 12 grade şi ale minimelor de 0 – 5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, ploi locale, slabe cantitativ urmând a se semnala doar pe parcursul zilei de 31 decembrie.

În Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi de 13 – 16 grade, iar a minimelor de 6 – 9 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploi slabe, cu caracter local urmând a fi în jurul datei de 31 decembrie.

În Banat, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 9 – 12 grade și minime de 5 – 8 grade Celsius. Vor fi ploi, temporar mai însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de azi, când și în data de mâine, 31 decembrie.

În Muntenia va fi deosebit de cald. Media temperaturilor maxime va fi de 6 – 13 grade, iar a minimelor de 0 – 5 grade. Averse de ploaie se vor semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 4-10 ianuarie.

În Oltenia, ziua vor fi valori de 11 – 15 grade şi noaptea 3 – 6 grade Celsius. Așa cum este anunțat și în restul teritoriului, în Oltenia meteorologii atrag atenția că vremea va fi mult mai caldă față de normalul perioadei pentru prima lună din iarnă.

În Crișana, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de decembrie şi început de ianuarie. În perioadele cele mai calde, temperaturile diurne vor fi de 9 – 12 grade, iar cele nocturne de 3 – 7 grade, mediat regional.

În fine, în Transilvania valorile termice vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4 – 8 grade şi a minimelor de -4 și 0 grade. Vor fi ploi în general slabe şi cu caracter local şi temporar.

Prognoza pentru București

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de până la 15 grade Celsius.

Vântul va sufla slab până la moderat, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru municipiul Bucureşti.

Astfel, potrivit meteorologilor, vremea se va menţine deosebit de caldă şi în intervalul 30 decembrie, ora 8:00 – 31 decembrie, ora 12:00.

Temperatura maximă va fi de 14 – 16 grade Celsius, iar cea minimă de 3 – 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. În orele dimineţilor vor mai fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo mai anunță, pentru București, că sunt aşteptate ploi în seara de Revelion,