Potrivit meteorologilor, iarna își reintră în drepturi. Astfel, vom avea parte de temperaturi în scădere, dar și de ninsori și viscol, în aproape toată țara.

În sudul țării vântul și ninsoare continuă. În restul regiunilor cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și va avea unele intensificări în zonele montane. În Transilvania și în Maramureș, valorile termice se vor situa între -2 grade și 3 grade Celsius, iar în Banat și Crișana între 0 și 5 grade Celsius. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, temperaturile se vor situa între 4 și 9 grade Celsius.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea, acolo unde vântul va sufla cu peste 85…90 km/h, este viscol, iar vizibilitatea este redusă semnificativ.

În București, de asemenea, se semnalează precipitații semnificative sub formă de lapoviță și ninsoare. Dimineață vizibilitatea va fi redusă din cauza vântului care va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 3 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 0 grade Celsius.

Circulația se desfășoară cu dificultate în mare parte a țării, se semnalează localități blocate, șosele închise, intreruperi de electricitate.

 

De asemenea, până joi la oara 08:00 este în vigoare o avertizare cod portocaliu de vânt puternic care se va intensifica treptat până ce va atinge rafale de 60…70 km/h.

Te-ar putea interesa și: