Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Prognoza care le da FIORI meteorologilor. NINSORI neîntrerupte și GER ANORMAL
METEO. Prognoza care le da FIORI meteorologilor. NINSORI neîntrerupte și GER ANORMAL

METEO. Prognoza care le da FIORI meteorologilor. NINSORI neîntrerupte și GER ANORMAL

Meteo. Meteorologii au emis o nouă prognoză pentru vremea din următoarele zile. Aceștia avertizează că va ninge foarte mult și va fi extrem de frig.

Meteo. Începând cu 7 ianuarie vremea devine anormal de rece în aproape toată țara și maximele nu vor depăși valoarea de un grad Celsius. Norii vor fi prezenți prin jumătatea de est a ţării, unde va mai ninge slab. Vântul va sufla în special la munte, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Vântul va spulbera zăpada și va îngreuna traseul șoferilor.

Precipitaţiile se vor reduce parcursul zilei de marţi, dar spre seară ninsorile slabe vor fi prezente în vest, centru şi nord. Ele vor continua miercuri în jumătatea de vest a ţării, apoi se vor extinde treptat şi în restul zonelor, cu excepţia celei de sud-est, unde vor fi ploi şi lapoviţă. Tot la mijlocul săptămânii, vom scăpa de ger, iar ziua vor fi maxime preponderent pozitive.

În România, noaptea de duminică (6 ianuarie) spre luni va aduce românilor o ninsoare moderată din punct de vedere cantitativ în Capitală. Luni vom avea parte de fulguieli în București, dar temperaturile se vor menține puțin peste 0 grade Celsius, arată cei de la digi24 și Agerpres.

Frigul din timpul zilei şi gerul de peste noapte vor mai persista până miercuri, apoi vremea se va încălzi uşor. Tot atunci, vor apărea ninsorile care, pe timpul nopţii, ar putea deveni moderate cantitativ. Acestea vor continua şi joi, iar vântul va fi alert.