Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. PROGNOZĂ CUMPLITĂ de la ANM. Ce se întâmplă LUNI în România! Totul REVINE!
Meteo. PROGNOZĂ CUMPLITĂ de la ANM. Ce se întâmplă LUNI în România! Totul REVINE!

Meteo. PROGNOZĂ CUMPLITĂ de la ANM. Ce se întâmplă LUNI în România! Totul REVINE!

Meteo. ANM vine cu o nouă prognoză cumplită pentru România. Gerul se instalează iar, temperaturile fiind cu cu mult sub pragul de 0 grade Celsius.

Meteo. Luni, 21 ianuarie, valorile termice, în scãdere în cea mai mare parte a ţãrii, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date; temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova.

Cerul va fi mai mult noros; în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului şi trecãtor în dealurile sudice se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ninsoare, iar în zonele joase, cu precãdere din sudul ţãrii va fi ceaţã, asociatã cu burniţã, în special în primele ore.

Pe timpul nopţii aria precipitaţiilor (predominant ninsori) va cuprinde treptat regiunile din jumãtatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în Moldova şi în Dobrogea, iar noaptea pe crestele montane şi în sud-vest.

Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului în sudul şi estul ţãrii.

În Capitală,  cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceaţã, asociatã trecãtor cu burniţã, în special în zona preorãşeneascã, iar în a doua parte a nopţii vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura aerului, în scãdere faţã de intervalul precedent, va avea valori în jurul celor normale ale datei, cu o maximã de 1…2 grade şi o minimã de -5…-3 grade. Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului.