Astfel, vremea rămâne mai rece decât în mod normal, în toate regiunile țări, chiar dacă ploile se mai răresc. Vântul continuă să sufle cu putere în zona Munților Apuseni, în Carpații Orientali, în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei. Pe crestele Apusenilor și ale Carpaților Orientali cade lapovița și ninsoarea.

Minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai scăzute spre -2 grade, în depresiunile Carpaților Orientali unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea de nord-vest, unde local va ploua.

Județele pe care meteorologii le-au plasat sub cod galben de vânt sunt: Alba, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Arad, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita și Mureș.

În Banat și Crișana, meteorologii anunță vreme rece, cu maxime de 11-14 grade, și minime de 4-7 grade.

În Transilvania, temperaturile oscilează, la amiază, între 16 și 20 de grade, iar pe parcursul nopții, între 5 și 9 grade De marți până vineri, ploile se vor semnala pe spații extinse şi vor fi local însemnate cantitativ.

Pentru Maramureș, meteorologii prognozează o răcire accentuată miercuri, care se manifesta prin maxime de 11-13 grade şi minime de 2-5 grade. De asemenea, ploile vor frecvente şi în general moderate cantitativ de luni până miercuri.

În Moldova, mercurul din termometre nu depășește pragul de 17 grade la miezul zilei,în timp ce noaptea coboară până la 3-6 grade.

În Dobrogea, temperaturile se rămân în limita normală a regimului termic pentru luna octombrie. Maximele vor fi de 17-19 grade, iar minimele, de 9-11 grade. Este foarte puțin probabil să plouă miercuri.

În Muntenia sunt anunțate maxime de 16-20 de grade şi minime de 4-8 grade.

Și în Oltenia vremea rămâne rece, miercuri, cu maxime de 13-15 grade și minime de 4-7 grade.

La București, vremea continuă să fie rece, însă nu mai plouă. Temperatura maximă a zilei va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 6-9 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.