Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în București vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată.

Prognoza pentru intervalul 07 iunie, ora 13:00 – 07 iunie, ora 21:00 mai arată că cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei de duminică, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

Temperaturile maxime în Capitală vor fi de 29…30 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 15 grade.

Cod Galben în nord-vest

Tot în cursul zilei de duminică, meteorologii ANM anunță că în nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni  instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de duminică (7 iunie) în regiunile vestice, nord-vestice, local în cele centrale și sudice, precum și în zonele de munte, iar luni (8 iunie), îndeosebi în vestul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp, se mai arată în prognoza emisă de Administrația Naționale de Meteorologie.

Avertizări pentru restul țării

Totodată, pentru județul Constanța, ANM a emis o avertizare Cod Gaben de ceaţă, care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

O altă avertizare similară a fost emisă pentru descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni, în județul Dolj la: Calafat, Poiana Mare, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Desa, Piscu Vechi, Ghidici, Seaca de Câmp, iar în județul Mehedinţi la: Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Salcia, Devesel, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Dârvari, Burila Mare, Vânători, Obârșia de Câmp, Braniștea, Pristol, Vrata.

Ulterior, pentru județele Constanța și Tulcea a fost emisă încă o avertizare de intensificări ale vântului cu rafale
în general de 55 – 65 km/h.