Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Cod galben în România. Meteorologii au trimis mai multe avertizări de ultimă oră
METEO. Cod galben în România. Meteorologii au trimis mai multe avertizări de ultimă oră

METEO. Cod galben în România. Meteorologii au trimis mai multe avertizări de ultimă oră

Meteorologii ANM au emis. pentru miercuri după-masă, mai multe atenționări de vânt puternic pentru op județe, începând cu ora 17:00.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 metri altitudine, precum şi judeţul Sălaj, în Şimleu Silvaniei, Şărmăşag, Bobota, Ip, Nuşfalău, Măerişte, Marca, Camăr, Carastelec, şi în judeţul Satu Mare, în Tăşnad, Sanislău, Pişcolt, Andrid, Căuaş, Santău, Cehal, Tiream, Petreşti, Pir, Ciumeşti, Săuca, Săcăşeni se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 55-60 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m intensificările la rafală vor atinge 90-100 km/h, iar pe creste zăpada va fi spulberată.

De asemenea, intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge 55-60 km/h, se vor semnala şi în judeţul Sibiu, în Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Racoviţă, Turnu Roşu, Boiţa şi în zona joasă a judeţelor Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, informează Agerpres.