Cantităţile de apa vor depăşi 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În celelalte regiuni, cerul va fi doar temporar noros și numai pe arii restrânse se vor semnala averse, în general slabe cantitativ. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în est și sud-est. În Capitala, după-amiaza vor fi averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apa pot fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

La munte vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurta durata ale vântului ăi izolat grindina. Cantitaţile de apa vor depaşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Specialiștii anunță că acesta va fi prognoza și în următoarele patru zile. Mai apoi, vom cunoaște și vremea de vară.

În perioada 29 iunie – 6 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 6 – 13 iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, dar mai ales în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale şi nordice dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 13 – 20 iulie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte de cât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.