Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. ANM aruncă BOMBA despre IANUARIE 2019. ALERTĂ în România
METEO. ANM aruncă BOMBA despre IANUARIE 2019. ALERTĂ în România

METEO. ANM aruncă BOMBA despre IANUARIE 2019. ALERTĂ în România

Meteo. ANM avertizează că în ianuarie 2019 stratul de zăpadă va de depăși 16 centrimetri. De asemenea, meteorologii au emis mai multe avertizări de tip cod galben.

Până vineri la ora 12.00, România se află sub o informare de ninsori şi viscol. Meteorologii anunță – până la ora 10.00 – cod galben de ceaţă care determină scăderea vizibilităţii – local sub 200 m – şi depunere de chiciură în judeţul Maramureş.

Sunt afectate localităţile: Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Recea, Dumbrăvița, Cernești, Groși, Săcălășeni, Coltău, Coaș.

De asemenea, până la ora 9.00, în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală viteze de 55 – 65 km/h.

Gerul şi vremea rea se extind treptat în toată România. La această oră, este în vigoare o informare meteo ninsori şi strat nou de zăpadă, alertă valabilă până vineri, la ora 12.00. Vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova, arată Cancan.

În Capitală a nins în cursul nopţii, iar meteorologii spun că stratul de zăpadă ar putea să ajungă la 16 centimetri sau chiar mai mult în unele zone.Maximele termice vor urcă la prânz până spre -3…2 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate în vestul Banatului), 1-6 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -3…2 grade în Moldova.