Meteo. Schimbări radicale anunțate de ANM. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i ai rău

Meteo. Schimbări radicale anunțate de ANM. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i ai rău

Meteo. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru marți, 28 mai. ANM a anunțat cod galben de ploi în aproape jumătate din România.

Va fi o zi destul de mohorâtă în județele din Ardeal, Banat, Crișana, Maramureș și nordul Olteniei, unde, deși temperaturile vor depăși peste 23 de grade Celsius, va ploua destul de puternic.

Ploi se vor înregistra și în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Cluj Napoca, Sălaj, Maramureș, Bihor, Satu Mare, Timiș, Arad, Gorj și Vâlcea. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului. În județele amintite vor fi semnalate și descărcări electrice și căderi de grindină.

În București, vremea va fi frumoasă. Temperaturile vor atinge aproximativ 30 de grade la umbră în decursul acestei zile. Vântul va sufla cu o putere de 23 de kilometri la oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

La munte, temperaturile vor atinge aproximativ 25  de grade. Umiditatea în aer va fi de 53%, iar vântul va sufla cu o viteză de 21 de kilometri la oră.

Pe litoral vremea va fi plăcută. Vor fi aproximativ 21 de grade Celsius, iar cerul va fi parțial înnorat. Este o zi bună pentru plimbarea pe faleză în prima parte a zilei, căci după amiaza vântul va sufla ceva mai tare.