Metallica revine, în vară, la Bucureşti

Metallica revine, în vară, la Bucureşti

La aproape nouă ani de la primul concert susţinut în România, formaţia americană Metallica, una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii, revine la Bucureşti şi va cânta pe 23 iulie, pe Stadionul Cotroceni.

La aproape nouă ani de la primul concert susţinut în România, Metallica, una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii, revine la Bucureşti şi va cânta pe 23 iulie, pe Stadionul Cotroceni, au anunţat organizatorii evenimentului, Emag!c Etertainment.

„Suntem deosebit de încântaţi să vă anunţăm că vom reveni în Bucureşti, România, pentru a doua oară în istoria Metallica!“, este mesajul în limba română transmis fanilor de membrii formaţiei, pe site-ul oficial, www.metallica. com.

„Cea mai scurtă negociere“ Deşi la începutul lunii martie a fost anunţat un concert Metallica la Bucureşti, pe 26 iulie (lucru care trezea din start îndoieli deoarece în aceeaşi zi este programat show-ul lui Lenny Kravitz), informaţia nu a fost confirmată de niciun organizator de concerte din România. De altfel, potrivit Emag!c Entertainment, negocierile cu managementul trupei Metallica au fost purtate în ultimele zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În urma numeroaselor mesaje primite de la fanii Metallica, am contactat, vinerea trecută, managementul trupei şi am discutat despre posibilitatea de a include România în turneul din vara aceasta. Confirmarea a venit în mai puţin de o săptămână; este cel mai rapid booking pe care l-am făcut vreodată. De fapt, cred că este un record pentru piaţa românească de entertainment“, a declarat Laura Coroianu, director executiv Emag!c Entertainment.

Deşi nu promovează niciun material discografic (noul album al trupei urmând să fie lansat abia în această toamnă), turneul Metallica începe pe 28 mai, în SUA, la Tucson (Arizona) şi include, până acum, 18 oraşe, o parte dintre ele în Europa de Est: Praga (3 iunie), St. Petersburg (18 iulie), Riga (20 iulie) sau Sofia (25 iulie). O formaţie-emblemă a anilor ’90 Dacă nu şi-a agitat pletele pe melodia „One“, aproape orice tânăr din România postrevoluţionară a dansat măcar o dată pe „Nothing Else Matters“ sau „The Unforgiven“, balade-emblemă ale anilor ’90, alături de câteva hituri Guns’n’Roses sau Bon Jovi. Metallica s-a născut în 1981, în urma unui anunţ apărut într-un ziar din Los Angeles. La vremea aceea, Lars Ulrich căuta instrumentişti pentru a înfiinţa o nouă trupă.

Caracterizată de succese, controverse (despă rţirea de chitaristul Dave Mustaine, mai târziu cooptat în Megadeath) şi tragedii (moartea basistului Cliff Burton, într-un accident de maşină), cariera de 27 de ani a trupei „contabilizează“, printre altele, 7 Premii Grammy, peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume (ocupă locul 7 în topul celor mai bine vânduţi artişti americani ai tuturor timpurilor) şi un loc de cinste în Hall of Fame. Metallica a concertat la Bucureşti, pe Stadionul Lia Manoliu, în august 1999. Actuala componenţă a formaţiei este: Lars Ulrich (tobe), James Hetfield (vocal, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (chitară bass). PETRECĂREŢI Biletele se pun în vânzare începând de mâine Biletele pentru concertul din 23 iulie costă 100, 120, 200, 250 şi 350 de lei, în funcţie de poziţia de pe stadion. Acestea vor fi puse în vânzare începând de mâine, ora 0.00, pe www.myticket.ro, urmând ca de luni, 7 aprilie, biletele să fie disponibile şi în magazinele Diverta. La cererea expresă a trupei, membrii fan-clubului oficial Metallica vor avea la dispoziţie 24 de ore de exclusivitate pentru a putea achiziţiona bilete în faţa scenei.