Nefericitul anunț a fost făcut pe pagina de Facebook a trupei de către ceilalți membri: Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Rob Trujillo (bass).

„Ne pare foarte rău să ne informăm fanii și prietenii că trebie să amânăm turneul din Australia și Noua Zeelandă. După cum majoritatea dintre voi știu, fratele nostru James se luptă cu dependența de mai mulți ani. din nefericire, a trebuit să reintre într-un program de recuperare din nou”, se arată într-o postare pe Facebook.

Trupa Metallica a concertat în iulie la București, cu casa închisa în doar câteva minute de la punerea în vânzare a biletelor.  Trupa a făcut o donaţie de 250.000 de euro pentru construirea primului spital oncologic pentru copii, proiect al Oanei Gheorghiu și Carmen Uscatu de la „Dăruiește viața”.

Metallica s-a întors în faţa fanilor români în componența James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bas) într-un recital deschis de trupele Ghost şi Bokassa. Este a patra prezență a trupei Metallica în România după spectacolele susținute în 1999, pe stadionul Lia Manoliu, 2008, pe stadionul Cotroceni, și în 2010, la Romexpo, în cadrul Sonisphere.