Evenimentul Zilei > Actualitate > Messi, pus sub presiune: „Dacă nu va reuşi să câştige Cupa Mondială, va fi împuşcat şi ucis”
Messi, pus sub presiune: „Dacă nu va reuşi să câştige Cupa Mondială, va fi împuşcat şi ucis”

Messi, pus sub presiune: „Dacă nu va reuşi să câştige Cupa Mondială, va fi împuşcat şi ucis”

Ultimul titlu cucerit de naționala Argentinei a fost în 1993, iar acum așteptarea pare că a luat sfârșit în rândul fanilor. Presiunea pare că se îndreaptă în special pe star-ul „Pumelor”, Lionel Messi.

„Pumele” a triumfat ultima dată în 1993, când au cucerit Copa America, iar ultima dată când au fost la un pas să câștige Mondialul a fost în 2014, însă finala a fost câștigată de Germania, scor 1-0.

Răbdarea fanilor argentinieni pare că se îndreaptă spre sfârșit, și vor ca Messi să le aducă „biancocelestilor” gloria de altădată, odată cu turneul final din Rusia, programat în această vară. Jorge Sampaoli, selecționerul Argentinei, a venit cu metaforă ciudată, încercând să explice presiunea pusă pe umerii lui „Puricelui”: „Messi are un revolver pus la cap şi dacă nu va reuşi să câştige Cupa Mondială, va fi împuşcat şi ucis. Ca urmare a presiunii, nu-şi poate exprima întregul talent. Cred că negativismul din fotbalul internaţional îi dăunează lui Messi. Cu toate acestea, la momentul actual, simt că antrenez cel mai bun jucător din istorie. E un băiat care a rămas în vârf timp de 10 ani”.