În urma dezvăluirilor Football Leaks, Lionel Messi a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare, alături de tatăl său, Jorge, în iulie 2016. Pe lângă acest lucru, fiscul spaniol i-a mai amendat și cu 3,7 milioane de euro pentru o fraudă la drepturile de imagine între 2007 și 2009. Conform legilor spaniole, condamnarea la închisoare mai mică de doi nu se execută, iar de acest lucru au avut noroc cei doi.

Autoritățile au mai descoperit că FC Barcelona a achitat între 2010 și 2016 suma de 10,5 milioane de euro în contul din Luxemburg al societății britanice Sidefloor, care a virat apoi banii companiei Limecu (Li – Lionel, Me – Messi, Cu – Cuccittini, numele părintelui său). Acestea erau, de fapt, sume pentru servicii de impresariat și scouting ce datau din perioada 2010-2016. În concluzie, Fiscul iberic a decis că Barcelona a micșorat artificial salariul jucătorului și a plătit sumele neimpozitate. Ulterior, clubul de pe „Camp Nou” a fost amendat cu 5,5 milioane.

Autoritățile spaniole au mai descoperit că oficialii Barcelonei au mai achitate alte comisioane prin același Sidefloor, 6,7 milioane de euro, între 2009 și 2014. Cum l-a ajutat clubul pe Messi în această situație? Cei de la Mediapart au titrat că Barcelona l-a sfătuit pe Messi să-și refacă declarația pe venit pe 2016, și să o completeze cu sumele primite de Limecu, dar jucătorul a refuzat. Apoi, clubul a apelat la un truc: i-a acordat lui Messi o primă de 23 de milioane de euro atunci când a semnat noul contract cu echipa. Cu toate acestea, Fiscul Spaniol îi suflă în continuare în ceafă lui Messi.