Mai exact, bărbatul este plătit de consiliile locale din sectoarele metropolei australiene pentru a merge la bordeluri, după care să raporteze autorităților locale experiența trăită acolo și alte detalii care să ajute poliția în lupta împotriva prostituției. Oficial, slujba lui este de „anchetator” și o practică de trei ani, răstimp în care a vizitat zeci de bordeluri. „Nu mi-aș fi imaginat nici întrun milion de ani că există o astfel de slujbă, nu mai zic de faptul că tocmai eu am fost ales să o practic. Ciudată mai e lumea în care trăim”, a declarat bărbatul ziarului australian Sydney Morning Herald.

„Mă bucur din plin de meserie

El a povestit cum a pus mâna pe slujba la care orice bărbat din lumea asta ar râvni. În 2011, o firmă de detectivi a publicat un anunț de angajare, fără să ofere detalii despre fișa postului, dezvăluită doar în faza finală a interviului de angajare. Directorul agenției își amintește cum, odată față în față cu taximetristul, a cărui identitate rămâne evident ascunsă, și-a dat seama că acesta este candidatul ideal. Pe lângă faptul că vorbea o engleză curată, ceea ce i-ar fi ascuns profesia modestă pe care o practică în viața de zi cu zi și se dădea drept un intelectual, candidatul mai era dispus să apară în instanță ca martor în cazul unor procese și era și burlac.

Prima lui misiune, își amintește, a fost o vizită sub acoperire la un bordel care funcționa ilegal sub paravanul unui salon de masaj. „M-am bucurat din plin de această slujbă încă din prima zi”, glumește australianul care este trecut de vârsta a doua. De atunci, a făcut peste 60 de astfel de vizite sub acoperire, iar meseria l-a purtat în circa zece sectoare din Sydney. „În media, cam o dată la trei săptămâni fac astfel de «investigații». Dacă se întâmplă mai des, atunci e perfect”, subliniază „anchetatorul”.