Angajat la Aeroportul din Frankfurt, Sergiu Morar a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arată că românii aflați la muncă în străinătate nu revin în țară de teama pandemiei de coronavirus. El a arătat că doar cei iresponsabili se întorc, în vreme ce restul continuă să-și facă treaba acolo unde s-au stabilit.

Sergiu Morar îi îndeamnă pe cei care răspândesc asemenea zvonuri, despre revenirea în țară a celor din Diaspora să nu o mai facă :

„Dragi prieteni și dragi Panicați…fac un apel la voi..Un apel sincer . Renunțați în a mai posta toate prostiile cu diaspora care se întoarce acasă…. Acasă NU SE ÎNTOARCE DIASPORA. Se întorc doar cei IRESPONSABILI…..(categorii bine știute). Noi, ĂȘTIA DIN DIASPORA, avem contracte de muncă de RESPECTAT….avem simț civic și mult RESPECT pentru cei ce ne-au primit cu brațele deschise când guvernanții României ne-au dat cu flit”, a postat românul.

El a mai arătat că oricât de greu ar fi, românii aflați la muncă în străinătate se ridică de fiecare dată și merg la muncă, strângând din dinți:

„Noi AȘTIA DIN DIASPORA strângem din dinți departe de cei dragi și încercăm să facem cinste patriei noastre ROMÂNIA. Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA nu prea ne permitem să clacăm pentru cā obiectivul nostru principal este să facem CINSTE în tot ceea ce facem. Vă salut pe toți.. ”

Românul din Germania a făcut apel la compatrioți și la prieteni să-i distribuie mesajul pentru a împiedica  răspândirea unor informații false care nu fac decât rău.

„Rog toți adevărații mei prieteni să posteze mai departe acest mesaj scris de unul din ĂȘTIA DIN DIASPORA poate vom reuși să reducem acest fenomen care se cheamă RĂUTATE.. și nu sunt toți acasa să știți..unii dintre ăștia din diaspora lucrează chiar dacă sunt riscuri…Asa ca va rog nu ne bagati pe toti in aceeasi oala!!”, a scris Sergiu Morar.