Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul transmis de Nicoale Ciucă de Ziua Națională a României. „Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări”. VIDEO
Mesajul transmis de Nicoale Ciucă de Ziua Națională a României. „Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări”. VIDEO

Mesajul transmis de Nicoale Ciucă de Ziua Națională a României. „Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări”. VIDEO

Nicolae Ciucă, premierul României, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale, în care a vorbit despre trecutul istoric și despre problemele actuale.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, a transmis, cu ocazia Zilei Naţionale, că Marea Unire este cea mai frumoasă pagină din istoria României şi reprezintă o lecţie despre perseverenţă şi coeziune, care acum ne este deosebit de utilă şi necesară.

Șeful Executivului aminteşte că Marea Unire a avut loc după un lung şir de lupte, după nenumărate sacrificii umane şi materiale.

Mesajul transmis de Nicolae Ciucă de Ziua Națională a României

1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului naţional: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluţia de la 1848 şi săvârşită doar parţial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung şir de lupte, după nenumărate sacrificii umane şi materiale. Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei şi a Transilvaniei cu România.

Marea Unire este încununarea victorioasă a voinţei românilor şi rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecţie despre perseverenţă şi coeziune, care acum ne este deosebit de utilă şi necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăşi perioada dificilă pe care o traversăm”, se arată în mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

„Am încredere că vom reuşi să trecem împreună prin aceste greutăţi şi am încredere în curajul şi credinţa românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de nepreţuit ale naţiunii noastre, care ne inspiră şi ne motivează să mergem mai departe.

„Să nu uităm niciodată sacrificiile înaintaşilor noştri”

Pentru mine, eroii acestui an sunt românii, care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 şi a suferinţelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii şi au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul. Le mulţumesc în mod special şi tuturor celor care fac parte din personalul medical şi au luptat în linia întâi pentru a salva vieţi şi pentru limitarea efectelor pandemiei.

Dar, să nu uităm niciodată sacrificiile înaintaşilor noştri, pe care îi cinstim cu respect şi prin grija pentru absolut toţi românii şi pentru toate regiunile istorice ale României. Ne onorăm trecutul, cu speranţa că lecţiile istoriei reprezintă un exemplu pentru fiecare dintre noi să luptăm pentru un viitor mai bun şi mai prosper”, a mai afirmat Ciucă.

„Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări”

„De Ziua noastră Naţională, pe data de 1 Decembrie, la începerea ceremoniilor, vă îndemn pe toţi cei care simţiţi şi trăiţi româneşte să ne gândim, împreună, timp de un minut, la eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru Marea Unire. Un minut în care să ne regăsim cu toţii, indiferent unde suntem, indiferent de opţiunile conjuncturale, indiferent de opţiunile politice.

Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări, privind, azi, la mai bine de un secol de la Unirea tuturor românilor, la reuşita extraordinară a înaintaşilor noştri. Prin determinarea, unitatea şi sacrificiile lor, au oferit sens vieţii lor atunci şi viitorului nostru astăzi”, a conchis șeful Executivului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: