Mesajul șocant al unui președinte pentru poporul său: „Alegeți, vaccinul sau vă voi băga la închisoare”

Mesajul șocant al unui președinte pentru poporul său: „Alegeți, vaccinul sau vă voi băga la închisoare”

Rodrigo Duterte, liderul de stat din Filipine, a făcut noi afirmații controversate, iar vizate au fost persoanele care nu vor să se imunizeze.

Președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, a făcut noi declarații extrem de controversat, care îi vizează pe cei care nu vor să se vaccineze în timpul pandemiei de coronavirus. Liderul statului a spus că nu îi pasă dacă aceștia se vor îmbolnăvi și vor muri.

Președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, noi declarații controversate

„Pentru cei care nu vor să se vaccineze, ei bine, nu pot să spun decât atât: nu-mi pasă dacă muriți”, a spus Duterte. El a anunțat și că a pune poliția să restricționeze libertatea de circulație a persoanelor care refuză să se imunizeze la COVID. „Vă avertizez, nu ieșiți din case. Dacă ieșiți, le voi spune polițiștilor să vă trimită înapoi. Veți fi însoțiți acasă, pentru că răspândiți virusul.”

Luna trecută, președintele din Filipine i-a amenințat cu închisoarea pe cei care nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului. „Alegeți, vaccinul sau vă voi băga la închisoare. (…) Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară. Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de guvern”, declara președintele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, Rodrigo Duterte a dat „undă verde” pentru instituirea unui lockdown în capitala Manila, ca parte a eforturilor de a opri răspândirea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului și de a reduce astfel presiunea asupra sistemului sanitar. Regiunea capitalei Manila, care include 16 orașe învecinate, cu o populație totală de peste 13 milioane de locuitori, va fi în carantină în perioada 6-20 august, potrivit unui anunț al purtătorului de cuvânt al președintelui.

Delta a început să pună probleme în această țară

„Delta s-a răspândit deja peste tot în regiunea metropolitană Manila”, a spus Benjamin Abalos, președintele consiliului primarilor din regiune, precizând că măsura instituirii carantinei este una adecvată. Oficialul a adăugat că primarii își propun să crească numărul vaccinărilor zilnice de la 150.000 la 250.000.

De la începutul pandemie și până acum, în Filipine au fost fost consemnate aproape 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 27.000 de decese.